Arrenca la 25a Mostra d’Igualada

24.04.2014

La 25a Mostra d’Igualada ja ha començat tant des del vessant professional com artístic. Aquest vespre ha tingut lloc la inauguració de la programació al Teatre Municipal de l’Ateneu. L’espectacle inaugural d’aquesta edició ha estat Entredos de la companyia Cap i Cua, una proposta que ha captivat el públic de totes les edats.

Abans de l’inici de la funció, s’ha dut a terme la inauguració oficial amb els parlaments de les autoritats. El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, ha destacat el caràcter estratègic de La Mostra d’Igualada, una fira que és el testimoni “de la vida teatral que es transmet de generació en generació per arribar a fer un país més culte, que és capaç d’imaginar, pensar i, finalment, fer que la vida de les persones sigui millor. Per això avui La Mostra d’Igualada ha esdevingut la referència del teatre infantil i juvenil, tant pel públic, per als programadors com per als artistes”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha ressaltat que “el lema d’aquesta edició, ens recorda que els pares i les mares poden mirar embadalits els seus fills davant un espectacle i, alhora, els avis i àvies miren els néts i els seus fills adults. La Mostra és fruit de la cultura popular d’Igualada que van impulsar els nostres avantpassats”.

Després dels parlaments s’ha obsequiat amb un cartell dedicat de l’edició d’aquest any als representants de la Fundació Xarxa i l’Associació Rialles, en tant que impulsors de La Mostra des dels inicis i al llarg de la seva història.

Cia. Cap i Cua. Entredos
Cia. Cap i Cua. Entredos

La Mostra dels professionals

Per als professionals acreditats, La Mostra ha començar al matí amb la jornada “La programació per a tots els públics 25 anys després”, organitzada juntament amb l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona. La primera part ha estat protagonitzada per Joan Ollé i Joan Barril i la seva conversa “L’illa del teatre” on han desgranat la importància de les arts escèniques en la societat actual. Seguidament s’ha realitzat una taula rodona amb diferents agents del sector que han fet balanç de l’evolució de la programació adreçada a tots els públics al llarg de 25 anys, a més de tractar la situació actual i quins són els reptes principals que cal afrontar.

Com a novetat d’aquesta edició, a primera hora de la tarda ha tingut lloc l’activitat professional Speed Dating, una sèrie de reunions ràpides de deu minuts entre entre experts de les arts escèniques –principalment programadors- artistes que havien sol·licitat prèviament participar-hi.

ActualitatVeure'n més