La Mostra d’Igualada s’incorpora a COFAE, la Coordinadora de Fires d’Arts Escèniques de l’Estat espanyol

28.12.2015

  • L’entrada a COFAE és un pas important per continuar obrint el mercat del teatre familiar català i crear vincles amb altres fires i festivals estatals i internacionals

Escalfant motors per encarar la 27a edició, La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil entra a formar part de COFAE, la Coordinadora de Fires d’Arts Escèniques de l’Estat espanyol. Constituïda l’any 2006, la coordinadora aglutina algunes de les fires més destacades del país en el camp de les arts escèniques amb l’objectiu de coordinar i crear ponts de comunicació i col·laboració entre elles. A més, COFAE aposta per realitzar estudis de mercat i difondre el concepte de fira entre professionals i companyies tant a nivell estatal com internacional, establint col·laboracions amb entitats i organismes, i actuant d’interlocutor amb administracions i institucions públiques. Actualment fins a 15 fires formen part de COFAE, entre elles FETEN. Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas, FiraTàrrega, dFeria Donostia-San Sebastián, Galicia Escena PRO, Fira Mediterrània de Manresa i la Fira de Teatre de Titelles de Lleida.

Acollint novament les millors produccions del sector, La Mostra se celebrarà del 7 al 10 d’abril de 2016 i treballa per obrir el mercat del teatre familiar català, captant programadors espanyols i internacionals per fomentar l’exportació de les companyies participants. Formar part de COFAE és un pas molt important per donar-se a conèixer com a mercat estratègic d’espectacles per a tots els públics i és un gran incentiu a l’hora de crear vincles amb altres festivals d’arts escèniques.

 

La projecció professional de La Mostra

Més enllà d’adherir-se a la coordinadora estatal, La Mostra fa temps que s’esmera per reforçar la seva presència i coneixement fora del mercat català, impulsant diverses accions com per exemple presentacions públiques o la distribució de material promocional en diferents idiomes. A més, durant els dies de la fira es realitzen diverses activitats professionals destinades a posar en contacte la creació escènica del país amb directors i programadors de fora el territori català.

En aquest sentit, un altre dels punts clau és ser present en altres certàmens i festivals com els francesos Au Bonheur des Mômes de Le Grand-Bornand i el Chalon dans la rue de Châlon-sur-Saön, l’espanyola Feria de Teatro de Castilla i León i les catalanes FiraTàrrega i Fira Mediterrània de Manresa. A més, a finals de desembre, una delegació de La Mostra serà a Noël au Théâtre de Brussel·les i al gener anirà a la fira infantil francesa Momix de Kingersheim. En vistes al febrer també és previst assistir a FETEN. Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas de Gijón, en la qual ja va tenir presència l’any passat generant un gran interès entre els professionals acreditats.

 

Èxit en la convocatòria artística

A tres mesos i escaig de començar la fira, la Direcció Artística ja ha configurat la programació, seleccionada entre més de 434 sol·licituds de companyies interessades en participar a la 27a edició. Això suposa un creixement del 34% en comparació amb l’any passat, registrant la xifra més alta d’inscripcions fins al moment. En l’edició de 2015, La Mostra d’Igualada va comptar amb 64 espectacles (dels quals, 22 eren estrenes), 117 representacions, 473 programadors i 34.800 espectadors.

ActualitatVeure'n més