Els igualadins esdevenen protagonistes de La Mostra d’Igualada

30.03.2016

  • Diverses iniciatives artístiques que formen part de la 27a edició inclouen col·lectius igualadins
  • A més a més, diverses activitats paral·leles, com concursos o el Premi al millor espectacle permeten ser partícips a grans i petits

En aquesta edició de La Mostra d’Igualada que s’acosta, la participació té un pes molt important. Un exemple d’aquesta voluntat inclusiva i participativa serà l’espectacle inaugural del dijous dia 7 d’abril a les 20:30h. La companyia barcelonina Big BandBasket Beat Barcelona, que compta amb membres amb risc d’exclusió social, actuarà amb joves d’Igualada que assajaran en quatre tallers que arrenquen el proper 1 d’abril. La companyia proposa l’espectacle BasketBeat, que té com a motor el ritme i la sonoritat que generen les pilotes de bàsquet, el seu instrument principal.

Al seu torn, la creadora Carla Rovira ja ha començat a assajar amb alumnes de l’Escola Municipal de Teatre La Tarima d’Igualada, que es convertiran en el Grup de Pollastres Rebels. El seu espectacle Most of all, you’ve got to hide it from the chicks reflexiona sobre què volen i viuen les nenes i nens quan van al teatre.

Els igualadins també podran participar activament al taller de percussió que proposa Brincadeira, el diumenge 10 al matí. La companyia ensenyarà batucada als joves que vulguin expressar-se a través del ritme, ja sigui a través dels seus propis instruments o dels bidons que els facilitarà.

 

Altres maneres de participar, fora de l’àmbit artístic

Així, aquest any la ciutat i La Mostra estan més unides que mai, amb un ampli ventall de propostes de participació. I no només artísticament: en aquesta edició els igualadins poden oferir casa seva als artistes de La Mostra, una fórmula que no s’havia fet servir fins ara. D’aquesta manera, La Mostra crea nous vincles amb el territori. Una trentena de famílies ja han obert les portes de casa seva.

El comerç de la ciutat també és actiu i també participa de La Mostra. 71 aparadors participaran al 4t Concurs d’Aparadors, i es podran veure pels carrers d’Igualada a partir del dia 1. Les botigues decoraran els seus aparadors amb motius relacionats amb el teatre infantil i juvenil, en una proposta convocada per l’Ajuntament per dinamitzar l’activitat comercial de la ciutat. Els comerços també participen al Joc del Comerç: les botigues han amagat un coet que els participants hauran de trobar. Les bases del concurs i la butlleta de participació es poden trobar al diari de La Mostra.

Al seu torn, els Mecenes de La Mostra s’han implicat un any més amb la fira. En especial, la companyia d’assegurances amb valors Social Partners patrocina un dels espais de La Mostra, l’Escola de Música. Allà s’hi representarà l’espectacle d’inclusió social, H+G, de la companyia italiana Accademia Perduta.

 

Activitats paral·leles per a nenes i nens

La Mostra convoca també el 2n concurs de crítica teatral, de manera conjunta amb Recomana, associació per a la promoció de les arts escèniques. El concurs té obertes dues categories: primària, i secundària i batxillerat. Les crítiques es podran fer arribar per correu electrònic o postal fins el 25 d’abril. Les llibreries Abacus, Cal Rabell i Llegim…? Llibreria han col·laborat amb vals que seran els premis del concurs.

Més de 2.300 alumnes de primer a quart de primària de les escoles d’Igualada rebran un coet que podran pintar, retallar i posar-se al cap durant La Mostra. Aquests coets també es podran obtenir al Punt d’informació de La Mostra. Els nens i nenes que es facin una foto, la pengin a les xarxes socials i l’ensenyin al Punt d’informació rebran un regal, també en forma de coet.

 

La participació dels no tan petits

Diverses entitats de joves igualadins han impulsat activitats de La Mostra JOVE, com és el cas del concert del grup JOKB. Aquest grup igualadí oferirà un concert el divendres 8 d’abril a les 20:30, a l’espai L’Escorxador.

Els espectadors de totes les edats també podran votar l’espectacle que més els hagi agradat de La Mostra, en un Premi en col·laboració amb La Fundació Catalunya – La Pedrera. Aquells qui vulguin participar-hi trobaran butlletes a la sortida dels espais d’actuació tancats i al Punt d’informació. El vot s’ha de dipositar al punt d’informació (antics Cinemes Kursal). La companyia amb més vots rebrà un premi dotat amb 1.200 euros.

Finalment, moltes persones col·laboren activament a La Mostra com a voluntaris els dies de la fira. La Mostra és possible gràcies a un grup de persones que cada any donen un cop de mà a l’organització coordinats pel grup Xarxa Igualada. Aquest any ja n’hi ha un centenar d’apuntats que participen en tasques informatives, control d’espais, suport en l’organització, decoració…

ActualitatVeure'n més