La Mostra d’Igualada exhaureix les entrades de la inauguració i es prepara per un gran cap de setmana

08.04.2016

  • Ahir es va inaugurar la nova Llotja, al Museu de la Pell, amb la presència del Conseller de Cultura Santi Vila
  • L’espectacle inaugural de música amb pilotes de bàsquet ‘BasketBeat’ va atraure mig miler de persones al Teatre Municipal l’Ateneu

La Mostra d’Igualada Fira de teatre infantil i juvenil va iniciar ahir dijous el vol de la 27a edició, que farà enlairar el públic amb les millors arts escèniques per a infants, joves i famílies. L’espectacle inaugural BasketBeat va donar el tret de sortida a 4 dies d’espectacles, tot i que al matí ja havien arrencat els escolars, que suposen gran part de la programació dels dos primers dies de La Mostra. També es van poder veure els primers muntatges oberts al públic general, tant de sala com a l’aire lliure.

BasketBeat va reunir 500 persones al Teatre Municipal l’Ateneu en una funció que va penjar el cartell d’entrades exhaurides. La proposta de la Big Band Basket Beat Barcelona va combinar música, esport i integració social. També hi va haver protagonisme per la ciutat: al final de la funció, un grup de joves igualadins que havien format part d’un taller de percussió amb pilotes va sortir a l’escenari i va posar ritme a Boig per tu, entre altres peces. La nit es va cloure amb l’espectacle d’animació itinerant Baixem al Club amb l’Always! d’Always Dirinking Productions que va arribar fins al Club dels Professionals on es va fer un brindis per gaudir d’una bona Mostra.

Prèviament, les autoritats van inaugurar la Llotja professional, que en aquesta edició se situa al Museu de la Pell d’Igualada en un format completament nou. Un total de 33 estands ja estan instal·lats, i la Llotja acollirà una vintena d’activitats professionals.

Inauguració de la Llotja a La Mostra d'Igualada 2016

L’acte va comptar amb la presència del Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, que va incidir en la concepció del país de forma integral, recordant que La Mostra és un dels sis mercats estratègics i que, deliberadament, tots ells se situen fora de Barcelona. “La Mostra fa teixit de país, és un aparador perquè la cultura irradiï arreu de Catalunya”. Vila ha fet èmfasi en el rol de foment i creació de públics de La Mostra, així com de plataforma perquè les persones que tenen talent puguin desenvolupar-lo.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va subratllar la clara vocació per captar públic juvenil i va valorar la implicació de la ciutadania: “També, i sobretot, agrair la tasca als voluntaris que treballen per fer possible La Mostra i les famílies que aquest any acullen artistes”. També ha dit que La Mostra són “dies màgics, de cohesió social, de viure la festa… són dies meravellosos” i ha anunciat que l’any que ve la fira estrenarà nous espais d’actuació.

Inauguració de la Llotja a La Mostra d'Igualada 2016

Al seu torn, el director artístic de La Mostra, Pep Farrés, va reivindicar La Llotja com a punt de trobada professional i el benefici que representa La Mostra pels igualadins, ja que la cultura arriba a tots els racons de la ciutat.

 

Divendres, segon dia de La Mostra

Avui divendres la programació segueix amb 12 passis escolars i diversos espectacles oberts al públic general a la tarda, tant de carrer com de sala. Al Teatre de l’Aurora a les 17:30h, es podrà veure La Rous, amb el seu espectacle Hilos, en què la seva creadora, Rosa Díaz, fa un homenatge a la seva mare. També el grup italià Touch Clown, que ha estat en residència des de dilluns a Igualada, presentarà el resultat del seu treball: un equip de futbol americà que té com a pilota un osset de peluix. Vincles, un espectacle de gran format del Circ Bover, es podrà veure a les 18:30h a la Plaça Cal Font.

A les 19:00h, la companyia igualadina del Teatre de l’Aurora oferirà el seu espectacle El Comte Arnau al Teatre Mercantil, que explica aquesta llegenda catalana amb molta música. A la nit, es podrà veure Bag Lady, teatre d’objectes que es basa en bosses de plàstic a l’Espai Cívic Centre. Tancaran la programació del dia la companyia italiana Trio Trioche,  que presentaran el seu espectacle Troppe Arie, que demostra que la música clàssica pot ser molt divertida. I pels nocturns, a les 12 de la nit al Kiosk del Rec hi haurà l’espectacle de clown Be God is, d’Espai Dual, una funció a l’espai on els professionals es reuneixen després de veure espectacles al llarg de la jornada.

La Mostra Jove

A L’Escorxador, La Mostra Jove agafarà volada amb l’actuació de la Compañía Joven Primera Toma, que està formada per adolescents d’entre 13 i 19 anys i que representaran Adolescer 2055 (19h). A la nit, el grup igualadí JOKB oferirà un concert a partir de les 20:30h. De 18 a 22h, hi haurà servei de bar. A part de la programació prevista a l’espai, demà a les 14h se celebrarà una fideuà popular, després que al matí s’hagi celebrat una trobada de grups Butaka Jove, un intercanvi de grups de joves que dinamitzen el teatre juvenil a diverses poblacions.

 

Dissabte, un dia d’emocions fortes

Pel que fa dissabte, la programació seguirà amb diversos espectacles de sala, com Cor Roc, una instal·lació d’Escarlata Circus, un espectacle petit i íntim que parteix d’una exposició de pedres en forma de cor. També es podrà veure l’espectacle de màgia de Txema, Tea Time, al Teatre de l’Aurora. A les 11:45h, la companyia italiana Accademia Perduta oferirà el seu H+G, una versió de Hansel i Gretel amb els actors amb discapacitat psíquica. És la primera vegada que aquest grup fa una gira fora d’Itàlia.

A la tarda es podrà veure Screen Man, del Teatre de l’Home Dibuixat (18:00h i 19:30h) i també se celebrarà l’estrena de Dibi Dubi Dubà, d’Inspira Teatre, al Teatre Mercantil a les 19:30h i les 21:00h, un espectacle musical dirigit per Martí Torras.

Pel que fa al carrer, hi haurà acció a partir de primera hora, amb espectacles com Las Expertas de la Cia. Albadulake (11:15h, Plaça de Cal Font) o Astokillo Circus, de la companyia basca Panta Rhei Producciones (11:15h, Plaça Pius XII). També Perehosta oferirà el seu espectacle que té com a punt de partida (i d’arribada) una porta, Open Door, a les 12h i a les 18h (itinerant).

A la tarda, Brincadeira portarà la seva batucada a la plaça de Cal Font, que porta com a títol Evolution. La cia Sebas ofereix un espectacle de circ a la Plaça Pius XII, Alone, i Joan Català presenta Pelat a la plaça de l’Ajuntament a les 18h.

La nit la protagonista serà La Mostra Jove, amb l’obra Ragazzo de Teatre Tot Terreny, protagonitzada per Oriol Pla (que ja té les entrades exhaurides) a les 20h a L’Escorxador, i l’actuació irreverent de Las XL, Abandónate mucho, que fa una crítica al rol que té la dona els nostres dies, al Kiosk del Rec.

 

Diumenge: la traca final

Diumenge la programació segueix fins a les 19h, hora en què es conclourà La Mostra amb dos espectacles de cloenda: una animació de la Cia Roger Canals, Viatge a Nova Orleans a la Plaça de l’Ajuntament per als més petits, i Gagsters, espectacle d’Always Drinking Productions que serà la clausura de La Mostra Jove a L’Escorxador.

Al matí, es podran veure, l’espectacle de dansa Wabi-Sabi de Mons Dansa al Teatre de l’Ateneu (10:15h). Altres espectacles de sala són Plors de cocodril de La Pera Llimonera (Teatre de l’Aurora, 10:15h i 11:45h) o Els tres porquets es caguen de por de Samfaina de Colors (Teatre Mercantil, 11:45h i 13:15h).

A la tarda, Les Bianchis proposen Les Supertietes al Teatre de l’Aurora, i Roseland Musical portaran el públic cap a les profunditats amb el Viatge al centre de la terra (s.XXI). 

ActualitatVeure'n més