Igualada, capital del teatre infantil i juvenil, es prepara per la 28a La Mostra

28.03.2017

La capital anoienca ha començat la transformació per convertir-se en un gran escenari per acollir la 28a edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil. La Mostra reuneix enguany un total de 51 companyies  que duran a terme 102 representacions. Dels 52 espectacles (una companyia presenta dos muntatges) que es podran veure al llarg dels 4 dies de La Mostra, 15 són estrenes. D’aquestes, 6 són absolutes i 9 a Catalunya. Pel que fa a les   companyies, 38 són de Catalunya, 11 de la resta de l’Estat i 2 internacionals (de França i Bèlgica). Les propostes tindran lloc a 16 espais d’actuació, dels quals 9 són sales i 7 es troben al carrer, a més de 2 espectacles itinerants per la ciutat. Enguany La Mostra incorpora dos espais nous d’actuació: Les Cotxeres dels Moixiganguers i el Celler del Sindicat.

Tot i que la programació artística es concentra en quatre dies, La Mostra ja es cuina des de fa unes setmanes. Divendres 24, va tenir lloc la inauguració de ‘Micadepoc’, l’exposició del pallasso Marcel Gros, que es podrà veure a La Sala Municipal d’Exposicions fins el 12 d’abril. Del dilluns 27 de març fins al dijous 30, dia de l’estrena, la companyia Estampades/Impàs, realitza una residència artística a Igualada per acabar de donar forma a ‘El Buit’ al mateix escenari on s’inaugurarà. No només les companyies escalfen motors a la ciutat, també ho han fet els comerços, amb el 5è Concurs d’aparadors, entre el 24 de març i el 2 d’abril, les botigues decoren els seus aparadors amb motius relacionats amb la imatge d’enguany.

 

La Mostra a les escoles

La Mostra també entra a les aules. El dijous i el divendres, els alumnes de les escoles i els instituts d’Igualada participaran a un total de 24 funcions escolars.

També en l’àmbit escolar, La Mostra amb l’Associació per a la promoció de les arts escèniques Recomana convoca el III Concurs de crítica teatral infantil i juvenil per revaloritzar la mirada crítica dels nens i joves com a espectadors i fomentar la pràctica d’aquest gènere. El concurs té obertes dues categories: primària, i secundària i batxillerat.

Una iniciativa que ha nascut enguany amb la voluntat d’instaurar-se és el Quadern de Teatre. Es tracta d’una llibreta que es donarà als alumnes de 1r de primària i que els acompanyarà en la seva experiència com a espectadors i els permetrà conservar un record de cadascun dels espectacles que vegin. La iniciativa,  és fruit de la col·laboració amb Abacus Cooperativa.

Finalment, com la “monstra” que protagonitza el cartell d’enguany, s’han preparat uns collarets d’ulls per als més petits. Es tracta d’unes cartolines A2 en què els nens i nenes podran pintar els ulls que vulguin, retallar-los i lligar-los amb un cordill. Se’n repartiran a més de 2.300 alumnes de 1r a 4t de primària de les escoles d’Igualada i també se’n podran recollir al Punt d’Informació de La Mostra (a la plaça de Cal Font, durant els dies de la fira).

 

Els igualadins s’impliquen en l’organització de la fira

Durant els dies de La Mostra, l’equip de voluntaris és el motor principal que fa que l’engranatge de la fira funcioni a la perfecció. Enguany s’han apuntat 75 voluntaris i una vintena de famílies acollidores que tindran l’oportunitat de viure l’esdeveniment des de dins i tenir els professionals del sector al seu abast: artistes, programadors, tècnics i altres agents de les arts escèniques.

Durant els dies de La Mostra, la ciutat també participarà de l’esdeveniment amb un conjunt d’activitats paral·leles a la programació artística: la votació popular del millor espectacle de La Mostra, el Joc del Comerç, el Mercat d’Artesania o els tallers i exposicions entre moltes d’altres propostes.

ActualitatVeure'n més