La Mostra es prepara per un cap de setmana intens de programació

31.03.2017

  • Fins diumenge tindran lloc una seixantena d’espectacles de carrer i sala, i múltiples activitats paral·leles
  • La fira arriba a l’equador amb una vintena de funcions exhauridesç
  • S’esperen milers d’espectadors al llarg del cap de setmana
  • En cas de pluja, l’organització informarà sobre la reubicació o suspensió d’espectacles

La 28a La Mostra d’Igualada Fira de teatre infantil i juvenil afrontarà demà dissabte el seu punt àlgid amb l’acollida d’una gran afluència de públic. Després d’un inici amb molt bon temps i un gran nombre d’espectadors, sobretot escolars i professionals, el cap de setmana comença amb molta energia dins i fora de les sales. Aquests dos dies es duran a terme un total de 66 representacions: 41 dissabte i 25 diumenge.

 

Els carrers d’Igualada s’omplen de teatre

El cap de setmana arrenca amb la majoria d’espectacles de sala exhaurits en els espais de menys aforament i amb una vintena d’espectacles de carrer entre dissabte i diumenge. Tenint en compte la previsió de pluja, l’organització informarà puntualment a través de les xarxes socials, dels possibles canvis d’ubicació o suspensió d’espectacles a l’aire lliure.

La programació artística d’enguany incorpora una proposta de jocs a la plaça Sant Miquel amb ‘Els amics d’en Crusó’ de Toc de Fusta i continua apostant pels espectacles itinerants, enguany amb ‘Los Rabinovich JÊTLÂK de La Mecànica i ‘Ulterior Viaje’ de Tiritirantes Circo Teatro. La plaça de l’Ajuntament acollirà l’espectacle d’humor ’Manneken’s Piss’ de Campi qui pugui. A la tarda, la plaça Pius XII serà l’escenari de ‘Silencis’ de Claire Ducreux i l’humor macarra de ‘Shake Shake Shake’ de PakiPaya s’instal·larà a la plaça de Cal Font, espai especialitzat en circ.

Diumenge l’ambient a l’aire lliure començarà a les 10h amb ‘Handle with care’ de Diana Gadish a al Plaça Pius XII i continuarà a la plaça de l’Ajuntament amb ‘P de Pallasso’ de Sabanni. A la tarda serà el torn de ‘Des-hábitat’ de Vaivén Circo a la plaça de Cal Font.

 

Les propostes de sala

Les sales també acolliran propostes d’allò més interessants. Dissabte, ‘Cösmix’ de Teatre Mòbil, ‘La llavor del foc’ de Carlota Subirós i Babou Cham, ‘Renard o el llibre de les bèsties’ de Teatre Obligatori, ‘Maure el dinosaure’ de Teatre Nu, ‘La Superbleda’ de La Bleda, ’Moby Dick’ de Teatro Gorakada i ‘L’home més fascinant del món’ de Marino e Marini que posarà el punt i final de la jornada al Kiosk del Rec.

Diumenge arribarà ‘El petit piano’ de Centre de Titelles de Lleida, ‘Maravilla en el país de las miserias’ de Atikus Teatre, ‘Bianco’ de Teatre LaBú, ‘Safari’ de Companyia de Comediants La Baldufa i ‘Universari’ de Marcel Gros.

 

Un cap de setmana ple d’estrenes absolutes

El cap de setmana també vindrà marcat per les estrenes absolutes. Dissabte a les 11h L’Estenedor Teatre estrenarà ‘El col·leccionista de pors’, que inaugurarà Les Cotxeres dels Moixiganguers com a nou espai de La Mostra. Paral·lelament, la plaça Cal Font acollirà l’estrena absoluta de ‘Pam i peu’ de Circ Accidentats. A la tarda, serà el torn de ‘Pirates, bruixots i altres bitxos’ de Pep López & Afonix Produccions. I diumenge al Teatre de l’Aurora, Teatre de Fuga presentarà per primer cop ‘Contes 1.0’.

 

L’Escorxador bull amb La Mostra JOVE

Amb la voluntat de fer un pas més endavant i convertir-ho en el pol d’atracció pels joves, enguany L’Escorxador acull un conjunt d’activitats paral·leles a la programació oficial, autogestionades pels mateixos joves. Dissabte al matí tindrà lloc un showcase de companyies joves i les 12h l’actuació ‘Ones’ que acabarà amb una postfunció Recomana. Les activitats s’allargaran al migdia amb un vermut musical i un dinar popular. A la tarda hi haurà un taller de teatre de l’oprimit i a continuació es reprendrà la programació artística amb ‘Ningú et va dir que fos fàcil’ del Jove Teatre Regina. A la nit, tindrà lloc un sopar amb improshow i un concert del grup igualadí Xillona. L’ambient s’allargarà fins les 12h amb DJ’s Radikal PresPo i DJ Deep O’Neil.

Diumenge a les 12h obrirà la programació la funció de ‘Ningú et va dir que fos fàcil’ que acabarà amb una postfunció Recomana i un vermut musical. A la tarda, tindrà lloc una exhibició de dansa i un taller amb la companyia Get Bak.

A les 19h posaran el punt i final a la 28a edició de La Mostra d’Igualada dos espectacles de cloenda, l’infantil ‘Donem-li una volta al món’ de Xiula a la plaça de l’Ajuntament i La llei de Lassus de Get Bak que tancarà La Mostra JOVE 2017.

 

Activitats paral·leles

Al llarg del cap de setmana, la ciutat també participarà de l’esdeveniment amb un conjunt d’activitats paral·leles a la programació artística. D’entre les propostes, cal destacar el taller de Save the Children ‘El meu arbre, les teves arrels’ que tindrà lloc diumenge a partir de les 11h a la plaça Cal Font, la votació popular del millor espectacle de La Mostra o el III Concurs de crítica infantil i juvenil.  A més a més, els assistents podran participar al Joc del Comerç, el Mercat d’Artesania i visitar les exposicions programades entre moltes d’altres propostes.

 

Punt d’informació i taquilles

El Punt d’Informació i les taquilles a la plaça de Cal Font, estarà obert gairebé tot el dia. A més de rebre orientació sobre els espectacles i comprar les entrades, el públic també podrà fer el seu donatiu al programa per la infància refugiada de Save the Children en el marc de La Mostra Solidària d’enguany. Igualment, tots aquells qui hi vulguin podran recollir gratuïtament una polsera identificativa pels nens, el retallable del collaret d’ulls de la 28a La Mostra i comprar a la botiga de La Mostra.

ActualitatVeure'n més