La segona jornada de La Mostra, obre el gruix d’espectacles al públic general

31.03.2017

  • Les funcions escolars i la inauguració institucional de La Llotja, al Museu de la Pell, van donar el tret de sortida a la 28a edició
  • A causa de la lesió d’una ballarina, es va suspendre l’espectacle inaugural ‘El Buit’
  • Les activitats professionals continuen amb la taula rodona ‘De què els parlem’ i amb les reunions ràpides a l’Adoberia Vella
  • La Mostra es prepara per una segona jornada on tindran lloc una trentena de funcions

Ahir La Mostra d’Igualada Fira de teatre infantil i juvenil va donar el tret de sortida a la 28a edició, que avui i durant el cap de setmana, omplirà la capital de l’Anoia amb les millors arts escèniques per a infants, joves i famílies. Els alumnes d’Igualada van ser els primers espectadors de la 28a La Mostra. Entre ahir i avui, un total de 3.255 alumnes de 18 escoles i instituts assistiran a 25 funcions escolars, que suposen gran part de la programació dels dos primers dies de La Mostra.

 

La Mostra PRO

Al matí, la Jornada Professional i el 8è Mercat de Projectes van donar el tret de sortida a La Mostra PRO, que va arrencar amb un total de 627 professionals acreditats de 334 entitats acreditades. En el marc de la Jornada Professional, va tenir lloc la xerrada ‘Eines per programar teatre jove’ amb l’objectiu de conèixer diversos projectes, alguns nous com el nou festival RBLS per a espectadors de 13 a 18 anys o el nou portal de la Fundació Xarxa butakateatrejove.net, d’altres ja consolidats com els que duen a terme a Viladecans o al festival francès especialitzat en públic adolescent Novado i d’altres que beuen de l’experiència de bones pràctiques a Alemanya que han servit d’inspiració per adaptar-les a Catalunya, com el cas de la companyia-laboratori de creació Els Malnascuts. Totes, iniciatives amb punts de partida diversos però amb la mateixa finalitat: que els joves tornin al teatre i que tinguin en compte una proposta cultural que cada cop els té més presents per no perdre’ls com a públic quan deixen d’anar al teatre amb els pares o amb l’escola. A continuació, el 8è Mercat de projectes, va consistir en una presentació pública de vuit projectes d’espectacles familiars amb l’objectiu de possibilitar-ne la producció. Després de les breus intervencions comprimides en 5 minuts cadascuna, els responsables de cada projecte van poder ampliar l’exposició amb trobades individuals amb els professionals que s’hi havien interessat. Enguany, La Mostra ha programat sis espectacles que van participar en els últims dos anys del Mercat de projectes, un exemple de l’efectivitat d’aquesta activitat professional que té en cada edició una gran acceptació en el sector.

Avui continuen les activitats professionals amb la taula rodona De què els parlem?’ i les reunions ràpides a l’Adoberia Bella.

 

La inauguració va donar el tret de sortida a la 28a

A les 19h, va tenir lloc la inauguració institucional de La Llotja. L’acte va comptar amb parlaments de Marc Castells, alcalde d’Igualada, Xavier Díaz, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i Pep Farrés, director artístic de La Mostra.

Marc Castells, va agrair el suport entusiasta de tot l’equip que fa possible La Mostra a nivell organitzatiu i va remarcar la generació d’activitat i negoci que aporta la fira a la ciutat i a un sector tocat per la crisi. Finalment, va remarcar la importància que té per Igualada acollir un esdeveniment com La Mostra, que la situa al mapa de ciutats que viuen intensament la cultura. Al seu torn, Xavier Díaz, va destacar l’impacte econòmic de La Mostra en el sector, que va en augment any rere any i va explicar que s’està dotant al sector, de més impulsos i recursos per continuar la seva recuperació. Finalment, Pep Farrés, va reivindicar La Llotja com a punt de trobada professional i el benefici que representa La Mostra pels igualadins, ja que la cultura arriba a tots els racons de la ciutat.

L’espectacle inaugural, ‘El Buit’ de la Cia Estampades/Impàs es va haver de suspendre a última hora a causa de la lesió greu d’una ballarina. L’organització lamenta l’accident, recolza i dona suport a l’artista i la companyia i va agrair la comprensió dels espectadors que ja havien omplert el vestíbul del Teatre Municipal l’Ateneu. Malgrat l’incident, el director artístic, Pep Farrés, va animar a tothom a gaudir d’aquesta 28a edició que omplirà Igualada de teatre infantil, juvenil i familiar, fins diumenge.

 

Divendres, segon dia de La Mostra

Avui divendres la programació segueix amb una trentena d’espectacles: 20 passis escolars i la resta d’espectacles, tant de carrer com de sala, oberts al públic general a la tarda. D’aquesta trentena, una estrena absoluta, ‘Denàrius World’ de la companyia Punt Moc, i 5 estrenes a Catalunya: ‘Sin palabras (se las llevó el viento…) de LaSalTeatro, ‘El zorro que peridó la memoria’ de Baychimo Teatro, ‘Euria (Pluja)’ de Markeliñe, ‘Tierra efimera’ de Collectif Terron i ‘Viatge a la lluna’ de la Compañía Nacho Diago.

 

L’Escorxador, comença a bullir amb La Mostra JOVE

Aquest divendres passaran per l’escenari de La Mostra JOVE ‘Limbo’ de Les Impuxibles que acabarà amb un vermut i postfunció amb la companyia i Víctor català, la senyoreta de l’Escala’ de Terratrèmol Produccions. Completaran la programació de La Mostra JOVE una Jam Session, els concerts de Nafen, Suu i el DJ Cerve.

ActualitatVeure'n més