La Mostra desafia la pluja i afronta l’últim dia amb 25 representacions

01.04.2017

  • Aquest diumenge tindran lloc 16 funcions de sala i 9 de carrer
  • ‘Donem-li una volta al món’ de Xiula a la plaça de l’Ajuntament i ‘La llei de Lassus’ de Get Bak a L’Escorxador clouran la 28a edició

Demà diumenge, la 28a La Mostra d’Igualada Fira de teatre infantil i juvenil posarà el punt i final a quatre dies intensos de programació infantil, juvenil i familiar. Fins dissabte al migdia la pluja no ha impedit que els carrers s’omplissin de gent i s’han pogut desenvolupar les funcions a l’aire lliure amb normalitat, tret de ‘Nàufrags’ de La Industrial Teatrera que es va reubicar del pati a l’interior del Museu de la Pell i de l’endarreriment horari en ‘Des-Hábitat’ de Vaivén Circo.

Els primers recomptes de públic, apunten que les propostes de sala han aglutinat uns 13.600 espectadors i hi ha hagut molta afluència d’espectadors a partir de divendres a la tarda, a les portes del cap de setmana.

Amb la tarda de dissabte i tot diumenge per endavant, l’organització valora molt positivament l’acollida que han tingut tant a nivell de professionals com de públic general els espectacles de temàtiques considerades poc tractades. La direcció de la fira també considera un encert els dos espais d’actuació que s’han estrenat enguany: Les Cotxeres dels Moixiganguers, que suma un nou i molt bon espai d’exhibició i El Celler del Sindicat, que ha aconseguit crear una màgia entre la poètica de l’espai i la proposta escènica.

 

Diumenge, últimes funcions

Demà es podran veure un total de 25 funcions, 9 de carrer i 16 de sala i amb els passis exhaurits de Dins la panxa del llop’ de De_paper i ‘Safari’ de Cia. De Comediants La Baldufa.

L’ambient a l’aire lliure començarà a les 10h amb ‘Handle with care’ de Diana Gadish a al Plaça Pius XII i continuarà a la plaça de l’Ajuntament amb ‘P de Pallasso’ de Sabanni. A la tarda serà el torn de ‘Des-Hábitat’ de Vaivén Circo que actuaran per segona vegada la plaça de Cal Font. Pel que fa a les propostes en espais tancats, hi haurà ‘El petit piano’ de Centre de Titelles de Lleida, ‘Maravilla en el país de las miserias’ de Atikus Teatre, ‘Bianco’ de Teatre LaBú, ‘Safari’ de Companyia de Comediants La Baldufa,  ‘Universari’ de Marcel Gros i l’estrena absoluta de ‘Contes 1.0’  de Teatre de Fuga a l’Aurora.  

A La Mostra JOVE a L’Escorxador, obrirà la programació la segona representació de ‘Ningú et va dir que fos fàcil’ que acabarà amb una postfunció Recomana i un vermut musical. A la tarda, tindrà lloc una exhibició de dansa i un taller de dansa urbana amb la companyia de hip-hop Get Bak.

 

La Mostra s’acomiada amb una cloenda infantil i una de juvenil

A les 19h acomiadaran la 28a edició de La Mostra d’Igualada dos espectacles de cloenda, l’infantil ‘Donem-li una volta al món’ de Xiula que després de l’èxit amb el públic escolar de divendres al matí tornarà a pujar a l’escenari de la plaça de l’Ajuntament i ‘La llei de Lassus’ de Get Bak que tancarà La Mostra JOVE.

 

Pel i Ploma, Cal Perico i Sara Castells guanyen el 5è Concurs d’aparadors

Ahir es van lliurar els premis del 5è Concurs d’aparadors. El primer premi se’l va endur Pel i Ploma, el jurat va valorar la seva originalitat, qualitat i grau d’implicació amb el tema central d’aquesta edició. El segon premi l’ha guanyat Cal Perico – Merceria Vidal, que ha relacionat amb èxit un dels seus productes amb el tema d’enguany de l’esdeveniment. Finalment, el tercer premi ha estat per l’establiment Sara Castells, dedicat a la joieria.

 

Activitats paral·leles

Demà continuen les activitats paral·leles amb la incorporació del taller de Save the Children ‘El meu arbre, les teves arrels’ que tindrà lloc a partir de les 11h a la plaça Cal Font i que proposa dibuixar un arbre familiar perquè els nens visquin en primera persona el fenomen migratori. També es podrà votar al millor espectacle de La Mostra, participar al III Concurs de crítica infantil i juvenil, així com al Joc del Comerç i visitar el Mercat d’Artesania i les exposicions ‘Micadepoc’ de Marcel Gros a La Sala Municipal d’Exposicions i l’Espai Aniversari de companyies de teatre familiar al Museu de la Pell.

 

Punt d’informació i taquilles

El Punt d’Informació i les taquilles a la plaça de Cal Font, estarà obert gairebé tot el dia. A més de rebre orientació sobre els espectacles i comprar les entrades, el públic també podrà fer el seu donatiu al programa per la infància refugiada de Save the Children en el marc de La Mostra Solidària d’enguany. Igualment, tots aquells qui hi vulguin podran recollir gratuïtament una polsera identificativa pels nens, el retallable del collaret d’ulls de la 28a La Mostra i comprar a la botiga de La Mostra.

ActualitatVeure'n més