La Mostra d’Igualada s’acomiada de la 28a edició amb 33.000 espectadors

04.04.2017

  • Els espectacles de sala han acollit 14.172 espectadors i un 82,4% d’ocupació
  • El III Concurs de crítica teatral infantil i juvenil continua obert fins el 10 d’abril
  • Properament es lliuraran els premis Fundació Catalunya – La Pedrera al millor espectacle per votació popular i Xarxa Alcover de Teatre, que s’estrena enguany

La Mostra d’Igualada Fira de teatre infantil i juvenil tanca la 28a edició amb un recompte de 33.000 espectadors que al llarg de quatre dies han visitat la capital de l’Anoia. Tot i el lleuger descens d’assistència en relació a edicions anteriors el divendres i el dissabte a causa de la pluja, el diumenge l’afluència de públic va augmentar considerablement. Pel que fa a les sales, han aglutinat 14.172 espectadors amb una ocupació del 82,4% de l’aforament disponible.

La fira com a mercat estratègic continua creixent i enfortint-se. Enguany s’han acreditat 674 professionals (programadors, companyies no programades i expositors) de 336 entitats, una xifra que representa un augment del 19,5% en comparació a l’any passat i constata el bon estat de salut del sector i la necessitat del mercat de crear espais com aquests. En aquest sentit, La Mostra es reafirma un any més com a model dinamitzador del mercat d’arts escèniques per a tots els públics, punt de trobada i de debat de referència sectorial i motor de creació artística.

Tot i que La Mostra va abaixar el teló diumenge, encara segueix activa amb quatre activitats: dos premis, un concurs i un sorteig. Pel que fa als guardons, que s’atorgaran properament, d’una banda es lliurarà el Premi Fundació Catalunya – La Pedrera al millor espectacle per votació popular. Els vots emesos pels assistents a La Mostra determinarà quina és la companyia guanyadora que s’endurà un premi de 1.200 euros. El veredicte tindrà en compte l’aforament dels espais d’actuació per tal de garantir la igualtat d’oportunitats entre tots els espectacles. D’altra banda, es lliurarà el I Premi Xarxa Alcover de Teatre de La Mostra. Enguany, La Mostra d’Igualada i la Xarxa Alcover de Teatres s’han unit per oferir la primera edició d’aquest premi atorgat per un jurat professional que consistirà en una gira de l’espectacle guanyador pel territori de parla catalana. Hi opten els muntatges de petit i mitjà format, creació contemporània, predomini de text i en català programats en aquesta edició de La Mostra.

En tercer lloc, fins el 10 d’abril es pot participar al III Concurs de crítica teatral infantil i juvenil en què nens i joves poden valorar els espectacles vistos aquests dies. El concurs, organitzat conjuntament amb l’Associació per a la promoció de les arts escèniques Recomana, es divideix en dues categories: infantil (primària) i juvenil (secundària i batxillerat). Hi haurà tres premis per cada categoria: un primer premi dotat en 100 euros gentilesa d’Abacus Cooperativa, un segon de 50 euros gentilesa de Llibreria Cal Rabell i un tercer de 25 euros gentilesa de Llegim…? Llibreria. Les crítiques es poden fer arribar per correu electrònic a info@lamostraigualada.cat o bé a l’adreça postal: Dr. Joan Mercader, s/n (Museu de la Pell d’Igualada) 08700 Igualada (Barcelona) indicant: La Mostra d’Igualada – Concurs de crítica teatral. Les bases del concurs estan publicades al web www.lamostraigualada.cat/altres-activitats juntament amb 7 consells per redactar correctament les crítiques.

Finalment, recordar que el diumenge 23 d’abril, diada de Sant Jordi, se sortejarà un iPad mini en directe per Ràdio Igualada des de la Plaça de Cal Font entre tots els participants al Joc del Comerç de La Mostra. El joc consistia en trobar els personatges que juguen amb la ‘monstra’ amagats als aparadors de les botigues del 5è Concurs d’aparadors i, com l’any passat, ha rebut molt bona acollida.

 

SAVE THE DATES: la 29a La Mostra d’Igualada tindrà lloc del 12 al 15 d’abril de 2018

Encara amb els peus a la 28a, La Mostra ja ha anunciat les dates de la 29a edició, que tindrà lloc del 12 al 15 d’abril del 2018.

ActualitatVeure'n més