Laura Batalla i Albert Panisello guanyen el IV Concurs de crítica teatral infantil i juvenil de La Mostra d’Igualada

28.05.2018

  • A la quarta edició del concurs hi han participat 87 autors: 49 infantils i 38 juvenils 
  • Els crítics de Recomana han premiat les 3 millors obres de cada categoria, que es poden llegir als webs de La Mostra i Recomana
  • Els guanyadors han rebut un diploma i vals de compra de les llibreries Abacus Cooperativa, Cal Rabell i Llegim…?

El IV Concurs de crítica teatral de La Mostra d’Igualada, organitzat conjuntament per la fira i l’Associació per a la promoció de les arts escèniques Recomana integrada per més de 40 crítics del país, ha rebut un total de 87 obres. D’aquestes, 49 corresponen a la categoria infantil (primària) i 38 a la juvenil (secundària i batxillerat). El concurs arriba a la quarta edició amb l’objectiu de revaloritzar la mirada crítica dels espectadors i fomentar la pràctica d’aquest gènere.

El jurat del concurs, format pels crítics de Recomana Jordi Bordes, Iolanda G. Madariaga i Núria Cañamares (en les categories infantil i juvenil) i Carme Tierz (en la juvenil), ha atorgat el primer premi en la categoria infantil a Laura Batalla i Vilà, de 12 anys, per la seva crítica de ’La nena dels pardals’ de Teatre al detall i La Tresca i la Verdesca. El primer premi en la categoria juvenil ha estat per Albert Panisello i Figueras, de 14 anys, pel seu text sobre ‘Bombers’ de Mise en Lumière/Barna-Bé.

El segon i tercer classificats en la categoria infantil són Marc Cózar i Cubí, d’11 anys, per la crítica de ‘Amour’ de Marie de Jongh i Quim Pelfort i Borrega, també d’11 anys, per ‘Diario di un brutto anatroccolo’ de Factory Compagnia Transadriatica. D’altra banda, en la categoria juvenil, Carla Güell i Martí, de 13 anys, i Elisabet Solé i Marimón, de 15 anys, han quedat en segona i tercera posició, respectivament, pels seus comentaris crítics sobre ‘Amour’ de Marie de Jongh i ‘Bombers’ de Mise en Lumière/Barna-Bé.

Els guardons consisteixen en un diploma i vals de compra dotats en 100, 50 i 25 euros, en funció de la classificació, gentilesa de les llibreries Abacus Cooperativa, Cal Rabell i Llegim…? Llibreria. Les crítiques guanyadores es poden llegir als webs de La Mostra AQUÍ i Recomana AQUÍ.

A més a més de les valoracions sobre els espectacles vistos a la fira, enguany Recomana ha tornat a ser present a La Mostra organitzant un Kahoot i dinamitzant una postfunció de l’espectacle ‘Cospress’ de la companyia Kimani. Totes dues activitats han anat a càrrec dels joves Novaveu en coordinació amb el Grup de Participació Jove de La Mostra, que impulsa les accions paral·leles de La Mostra JOVE a L’Escorxador, l’espai adreçat al públic a partir de 12 anys. A més, membres de Novaveu han participat en la tria final dels guanyadors de les dues categories (infantil i juvenil) del concurs de crítica teatral.

ActualitatVeure'n més