Igualada - 31 d'agost 2018
Per segon any consecutiu, La Mostra d'Igualada - Fira de Teatre Infantil i Juvenil ha dut a terme un treball de col·laboració amb FiraTàrrega i l'Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP) per oferir un programa de visibilització i internacionalització d'espectacles familiars catalans que renoven el paradigma de les arts escèniques per a nenes i nens en base a la qualitat, la innovació, la pluralitat temàtica i els nous formats escènics.

Enguany, a FiraTàrrega, inclou un total de quatre produccions: ‘Asteroid’, de Campi Qui Pugui una producció que, mitjançant l'humor absurd, afronta la forma de relacionar-nos amb allò que desconeixem, les diferències culturals i els marcs mentals que limiten la nostra capacitat per entendre el món que ens envolta; CreaMoviment debutaran amb 'Un món de cartró', una proposta dirigida a famílies amb infants d'entre 3 i 8 anys; ‘Hippos’, el nou espectacle de Zum-Zum Teatre i Quim Bigas que s'estrenarà a FiraTàrrega; i ‘Flou Papagayo’ de Mumusic Circus, programat a La Mostra 2018, que és fruit de la primera coproducció conjunta entre La Mostra d'Igualada i FiraTàrrega (dins el programa Suport a la Creació), on tres cossos, tres veus, s'uneixen en un circ en què cada individu és imprescindible per a l'existència de l'altre.

El programa es presentarà a la Sala de presentacions de La Llotja de FiraTàrrega el proper divendres 7 de setembre a les 12:40h.

El 84% dels muntatges que es veuran a FiraTàrrega 2018 estan pensats per a tots els públics i una selecció important està especialment recomanada per a infants i públic jove. Entre les novetats d'aquesta edició destaca la creació d'un nou itinerari artístic "Menú Infantil" on, a més de les produccions del programa per a la internacionalització, s’hi trobarà materials com ‘Prácticas de vuelo para acabar con el olvido’ de  Chroma Teatre amb text d'Antonio Zúñiga, que ens presenta un diàleg atemporal entre un aviador mort a la guerra i el seu nét. Un text delicat i enginyós que inclou un homenatge explícit a Antoine de Saint Exupéry i aporta una visió externa i literàriament objectiva a aquest procés de recerca i de recuperació d'un moment significatiu de la nostra història recent.

Un altre dels noms importants en aquest apartat serà l'espectacle familiar creat per la companyia Pont Flotant, ‘Les 7 diferències’, una peça que, mitjançant el llenguatge corporal, la música i el joc, aborda les diferències entre persones de trets i d'orígens distints. Formes, colors, llengües, costums i maneres d'entendre la vida que reflecteixen la diversitat quotidiana.

En l'apartat d'humor, també arribarà a Tàrrega la proposta ‘Escargots’ dels pallassos Toti Toronell i Pere Hosta (Slow Olou) un espectacle de pallassos i poesia per a tots els públics, pausat i amb poques paraules. Una experiència divertida, emocional i temporal que apel·la la vivència de l'espectador.

Completaran la proposta familiar l'espectacle ‘Ludo Circus Show’ de la companyia Ludo Circus, espectacle sense text creat a partir del concepte i de l'esperit del joc, a través del circ, programat a La Mostra 2018. I la instal·lació ‘Zanimal - Le carrousel éclaté’ de Théâtre de la Toupine que conivida els nens de 2 a 8 anys i els seus pares a voltar lliurement per l'espai públic amb els animals dels cavallets que s'han escapat del carrousel.

Noticia Notícies