Igualada - 13 de desembre 2021

  • La fira d’espectacles infantils i juvenils se celebrarà del 31 de març al 3 d’abril del 2022

  • La icònica imatge d’un cavall amb els ulls tapats protagonitza un cartell que crida a tenir una mirada oberta i crítica del món, obra de l’artista igualadí Ramon Enrich


 La fira d’espectacles infantils i juvenils Mostra Igualada ha presentat avui la imatge de la 33a edició. La icònica imatge d’un cavall amb tapa ulls i el concepte 360º són els protagonistes del cartell d’aquesta edició. Una reivindicació a les mirades obertes i crítiques i a no anar amb els ulls tapats com els cavalls que, obedients, només veuen el que els fan mirar. La imatge d’enguany, creada per l’artista igualadí Ramon Enrich, proposa una analogia que permet imaginar un paral·lelisme entre les arts escèniques i la vida on sovint només veiem allò que tenim al davant deixant de banda tot el que passa fora del focus. 


Els espectacles de la Mostra, com els seus espectadors, són 360º. La fira programa espectacles per a tots els públics, sense acotar franges però orientant l’edat, de totes les disciplines, de sala, de carrer i amb diverses capes de lectura. En aquest sentit, el cartell de la 33a edició és una aposta cap a la llibertat i l’atreviment. Fugint de la infantilització i els missatges edulcorats proposa una fórmula total, immersiva, una mirada impossible i emocionant cap als 360º.


El creador de la imatge, Ramon Enrich, explica que “en un món cada cop més cec a causa de l’excés d’informació i on la diversitat de canals i la distribució de continguts passa pels mateixos camins, resulta una provocació aturar-se a demanar matisos i altres visions marginades”, “amb l’ambició creativa encara verge dels nens i joves i per unes arts escèniques sense límits reivindiquem la mirada que tots hem perdut amb els anys, els prejudicis, les ideologies o les modes”, afegeix. 


La imatge d’aquesta edició segueix la col·lecció de propostes dels últims anys. Al Teatro del bueno del 2020 i al Mires o veus del 2021 s’hi suma enguany la mirada 360º a les arts escèniques, per continuar reivindicant que la cultura que ens envolta forma part del nostre dia a dia i ens ajuda a ser crítics. 


 

Notícies