La fira d’espectacles infantils i juvenils ha ofert al seu canal de Youtube alguns dels espectacles de la 31a edició per passar millor el confinament
Durant tres dies amb 28.097 visualitzacions, i al llarg de la setmana següent amb 36.247 visualitzacions, s’han projectat 43 propostes
Els espectadors han pogut interactuar amb les companyies a través del xat
La Mostra a casa amb què la Mostra Igualada ha ofert la possibilitat de veure al seu canal de Youtube alguns dels espectacles que s’haurien representat en la 31a edició de la fira ha tingut una molt bona acollida. Del 27 al 29 de març, coincidint amb el cap de setmana de la Mostra, els 43 vídeos disponibles han aplegat 28.097 visualitzacions, una xifra que augmenta pel que fa al número d’espectadors ja que només comptabilitza una persona per dispositiu i que s’incrementa fins a les 36.247 visualitzacions afegint-hi els registres de tota la setmana següent (la proposta s’ha mantingut en línia fins diumenge 5 d’abril per tal de facilitar el visionat del material).
Dissabte 28 va ser el dia de més activitat amb 12.205 visualitzacions. A banda del clip promocional, els vídeos més vistos han estat el resum de l’espectacle Geometria de Roseland Musical que havia d’inaugurar la fira, Musicals pels més menuts de Concerts pels més menuts i Bloop! de la Cia. Pep Bou.
En el seu conjunt, La Mostra a casa ha ofert 17 espectacles, 2 espectacles resumits i 24 tràilers o entrevistes que s’han projectat segons una graella horària. La programació en temps real ha permès la interacció de companyies i espectadors a través del xat de Youtube. Els usuaris també han pogut compartir l’experiència amb l’etiqueta #LaMostraACasa.
La Mostra a casa és una proposta impulsada per la fira d’espectacles infantils i juvenils Mostra Igualada arran de la suspensió de la 31a edició de l’esdeveniment com a mesura de prevenció pel Coronavirus. S’ha adreçat als infants, joves i famílies confinats a les seves llars per tal fer-los passar millor aquests dies.
X

Vota el millor espectacle

Us convidem a escollir per votació popular el millor espectacle de la Mostra Igualada

 
 
A la sortida dels espais d’actuació tancats i al Punt d’Informació de la Mostra (plaça de Cal Font), trobareu butlletes de votació. Podreu votar a l’urna del mateix Punt d’Informació o a la bústia del Punt de difusió cultural i turística (C/Garcia Fossas, 2).
 
L’Ajuntament d’Igualada premiarà la companyia guanyadora amb la contractació de l’espectacle guardonat. El veredicte tindrà en compte els aforaments per garantir la igualtat d’oportunitats.
 
 

X

Exposició 30 anys

Mostra Igualada, 3 dècades d’espectacles infantils i juvenils

 
 
Un recorregut gràfic i audiovisual per les tres dècades de vida de la fira d’espectacles infantils i juvenils. Reviu la història de la Mostra a través dels seus espectacles, fotografies i cartells.
 
 
Sala Municipal d’Exposicions
 
Del 3 al 21 d’abril. Inauguració: dijous 4 a les 20h
 
De dimarts a dijous de 18:30h a 20:30h / Divendres de 18h a 21h / Dissabtes d’11h a 14h i de 18h a 21h / Diumenges d’11h a 14h i de 18:30h a 20:30h
 
 

X

Llibre 30 anys

Presentació del llibre Mostra Igualada, 30 anys de Núria Cañamares

 
 
Sabies que la Mostra va néixer de l’Aplec anual del Moviment Rialles? I que al principi era itinerant? Una mirada enrere i fins l’actualitat, amb la veu dels diferents directors artístics, la relació de totes les companyies participants i altres curiositats històriques.
 
 
Biblioteca Central d’Igualada
Divendres 5 d’abril a les 19h
 
 

 
 

Punts de venda del llibre

 
Museu de la Pell d’Igualada
Sala Municipal d’Exposicions
Llibreries: Llibreria Aqualata, Llegim…? Llibreria, Llibreria Cal Rabell i Abacus
X

Concurs de crítica teatral

La Mostra Igualada i l’Associació Recomana convoquem el 5è Concurs de crítica teatral infantil i juvenil per revaloritzar la mirada crítica dels espectadors i fomentar la pràctica d’aquest gènere

Bases del concurs

 
 1. Les crítiques es realitzaran sobre qualsevol de les obres de la Mostra Igualada 2019.
 2. L’extensió màxima serà d’un foli si s’escriu a mà i de 30 línies de text (2.000 espais) si s’escriu amb ordinador. S’ha de titular i és opcional afegir-hi un dibuix relatiu a l’espectacle. Tot el material ha de ser obra de l’autor, i individual.
 3. Es convoquen dues categories: infantil (primària) i juvenil (secundària i batxillerat).
 4. El text haurà d’incloure les referències mínimes de l’espectacle: títol, companyia, director, i lloc, dia i hora de la funció.
 5. Al final del text ha de figurar el nom i cognoms de l’autor, l’edat, el curs, l’escola i les dades de contacte (adreça, població, telèfon i correu electrònic).
 6. Hi haurà tres premis per cada categoria: un primer premi dotat en 100 euros gentilesa de Bureau Vallée, un segon de 50 euros gentilesa de Llibreria Cal Rabell i un tercer de 25 euros gentilesa de Llegim…? Llibreria.
 7. Un jurat format per crítics professionals de Recomana seleccionarà els guanyadors. La decisió del jurat serà inapel·lable.
 8. Els premis podran declarar-se deserts.
 9. Les crítiques s’hauran d’enviar per correu electrònic a info@lamostraigualada.cat o bé a l’adreça postal: Dr. Joan Mercader, s/n (Museu de la Pell d’Igualada) 08700 Igualada (Barcelona) indicant: Mostra Igualada – Concurs de crítica teatral.
 10. El termini d’admissió serà el 15 d’abril [ampliat fins el 26 d’abril] de 2019. Es donarà a conèixer els guanyadors a principi de maig de 2019.
 11. La Mostra Igualada i Recomana publicaran als seus respectius webs els articles guanyadors.
 12. El fet de presentar-se a aquest concurs suposa estar conforme amb les seves bases.
Us facilitem una plantilla per escriure la crítica:
Descarrega la plantilla

Consells per escriure una crítica

 
 • Penseu en un títol atractiu i fidel al que escriureu després.
 • Redacteu amb frases simples. Feu-ho primer en brut i rellegiu-ho diverses vegades.
 • Una crítica és un text que valora un espectacle. Utilitzeu els adjectius.
 • El text no pot revelar secrets. Vigileu amb els “spoilers”!
 • Incloeu referències a altres espectacles o productes culturals si ajuden a situar el lector.
 • Recordeu que la il·luminació, la música o l’escenografia també formen part de l’espectacle.
 • Passeu-vos-ho bé escrivint, sent honestos amb el que penseu i respectuosos amb l’artista.
*Descarregueu-vos-en un model al web de la Mostra

Amb el suport de:

 

X

Espai aniversari

Un recorregut per una desena de companyies o entitats relacionades amb el món del teatre infantil i juvenil que celebren anys (de 5 a 45) durant el 2019.

Companyies

 
 
5 anys
Circ de Jocs
 
10 anys
Pea Green Boat
 
15 anys
El Somni del Drac
Companyia Filigranes
Teatre al detall
Fadunito

 

 
 
20 anys
Lazzigags
 
40 anys
Teia Moner

Entitats

 
 
Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil
 
15 anys
Xarxa Ulldecona
 
20 anys
Xarxa Vilanova del Camí
Xarxa Amposta
 
30 anys
Xarxa Martorell
Sala d’exposicions temporals del Museu de la Pell
Del 4 al 7 d’abril: de 10h a 19h
X

Concurs d'aparadors

Els comerços es vesteixen de Mostra

 
 
Igualada viu intensament la Mostra. Per això, del 25 de març al 7 d’abril, les botigues decoraran els aparadors d’acord amb l’eslògan “Espectacles que et fan créixer”. La iniciativa s’emmarca en el 7è Concurs d’aparadors de la Mostra Igualada convocat per l’Ajuntament per tal de dinamitzar l’activitat comercial de la ciutat.
 
El divendres 5 d’abril a la tarda, un jurat integrat per persones vinculades a la Mostra i al món de l’art premiarà els tres guanyadors per tal que durant el cap de setmana tothom tingui ocasió de visitar-los. Els guardons d’aquesta edició són: un primer premi valorat amb 500 euros, un segon amb 300 euros i un tercer que consistirà en la gravació i emissió d’una falca publicitària a Ràdio Igualada.
 
El jurat estarà format per representants vinculats a la fira i al món de l’art i valorarà l’originalitat, la qualitat artística, el disseny i el grau de vinculació amb el tema del concurs.
 
Més informació: concursaparadors.comerçigualada.cat
 
 

 
*El període d’inscripció es va cloure el 15 de febrer de 2019.
X

Joc del Comerç

Ei família! Voleu jugar? Podeu guanyar una tauleta digital!

 
 
Mentre passegeu per la fira, fixeu-vos bé en les botigues que participen al Concurs d’aparadors. Tenen un dels personatges de la imatge (pàgina 78 del diari de la Mostra):
 

 
Descarrega la pàgina del diari
 
 
Busqueu, com a mínim, 15 botigues i assenyaleu amb el número corresponent el seu personatge. Ompliu, retalleu i lliureu la butlleta al Punt d’Informació de la Mostra (plaça de Cal Font durant els dies de la fira) o al Punt de difusió cultural i turística (c/Garcia Fossas, 2) fins al 14 d’abril.
 
Entre tots els participants que ho hàgiu relacionat correctament, sortejarem una tauleta digital el 23 d’abril de 2019, a la Plaça de Cal Font, en directe en el programa especial de Sant Jordi que emetrà Ràdio Igualada.
X

Igualadiníssim

La Mostra serà la protagonista del panell d’imatges retroil·luminat del vestíbul de l’Ajuntament, on es promocionen els esdeveniments més representatius de la ciutat. 3 dècades d’espectacles infantils i juvenils bé s’han de celebrar!
 
 
Vestíbul de l’Ajuntament d’Igualada
Del 20 de març al 14 d’abril
 
 

X

Mercat d'artesania

Torna el Mercat d’Artesania amb la mainada com a eix comú. Comptarà amb productes fets a mà i demostracions d’artistes i artesans.
 
 
Plaça de Cal Font
Dissabte 6 d’abril: de 10h a 21h
Diumenge 7 d’abril: de 10h a 19:30h