• Les companyies rebran l’ajut en les línies de gran format, noves dramatúrgies i tendències, cooperacióentre companyies i àmbit jove, respectivament
  • Les produccions es representaran a l’edició de 2022 de la fira d’espectacles infantils i juvenils
  • La convocatòria ha rebut 126 sol·licituds i té per objectiu estimular les arts escèniques per a tots els públics
  • El Festival Grec, el TNC, el Tantarantana i la Nau Ivanow, els primers còmplices del projecte
Les companyies Marie de Jongh, Agrupación Señor Serrano, Companyia de Comediants La Baldufa i Tèntol són les guanyadores del Suport a la producció i exhibició de Mostra Igualada, la primera edició d’una convocatòria pública promoguda per la fira d’espectacles infantils i juvenils per tal d’estimular el sector de les arts escèniques per a tots els públics. L’ajut –estructurat en els eixos del gran format, les noves dramatúrgies i tendències, el foment de la cooperació entre companyies i l’àmbit jove– està dotat amb una aportació total de 20.000 euros i es complementa amb la col·laboració econòmica i d’exhibició d’altres equipaments i festivals del país com ara el Festival Grec, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el Teatre Tantarantana i la Nau Ivanow.
La convocatòria ha rebut 126 sol·licituds i ha despertat un gran interès entre les companyies, que podien presentar-se a una sola línia de suport. La més participada ha estat la de noves dramatúrgies i tendències (ha registrat un 37% dels projectes), seguida de la jove (30%), gran format (27%) i foment de la cooperació entre companyies (6%). Pel que fa a la procedència, el 64% han estat de Catalunya i el 36% de la resta de l’Estat.
Les propostes guanyadores han estat seleccionades pel seu valor artístic, impacte en el mercat i potencial recorregut, així com per la incorporació de la paritat en el si dels projectes i els equips de treball.
Marie de Jongh ha estat l’escollida dins la Línia gran format amb el projecte ‘Ama’; Agrupación Señor Serrano dins la Línia noves dramatúrgies i tendències amb  ‘Olympus’; la Companyia de Comediants La Baldufa dins la Línia foment de la cooperació entre companyies amb ‘Imperfectes’; i Tèntol dins la Línia jove amb ‘Eye2030’.
Les companyies del Suport a la producció i exhibició gaudiran d’una dotació econòmica en concepte d’ajut a la creació; sumaran còmplices al projecte com ara equipaments públics i privats, entitats programadores o festivals que podran implicar-se tant en el procés de creació com en la posterior explotació; comptaran amb un espai de residència, la possibilitat d’assajos oberts a la ciutat i activitats amb escoles o instituts, a més d’assessorament, seguiment i acompanyament durant el procés de creació. Les produccions s’exhibiran a l’edició de 2022 de la Mostra Igualada.
 

Projectes seleccionats

Línia gran format: ‘Ama’ de Marie de Jongh
Ama - Marie de Jongh
Després d’‘Amour’ i ‘Estrella’, la companyia basca Marie de Jongh (Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2018) treballa en un nou espectacle de gran format que parla de la fortalesa de les persones grans. ‘Ama’ és un cant a la bellesa de la cura mútua, una obra carregada d’emocions a partir del fet quotidià que representa un pas més en la seva trajectòria artística. És la seva producció més gran feta fins al moment i, a diferència dels muntatges anteriors, s’adreça a tots els públics a partir de 12 anys. Novament, prescindirà de les paraules i se servirà del gest, les màscares i una posada en escena molt visual.
 
Línia noves dramatúrgies i tendències: ‘Olympus’ d’Agrupación Señor Serrano
Olympus - Agrupación Señor Serrano
Seguint amb el llenguatge propi de manipulació en directe d’objectes i ús del multimèdia i, per primera vegada, adreçant-se també als infants, Agrupación Señor Serrano (Lleó de Plata de la Biennal de Venècia 2015) presenta ‘Olympus’, una sèrie teatral basada en una visió crítica de la mitologia grega que connecta amb temes claus dels nostres dies. Constarà de diversos volums que s’aniran creant de manera dinàmica i interconnectada i, paral·lelament a la performance presencial, contempla una versió en línia apta pel confinament i el distanciament físic. El projecte compta amb la complicitat de la Sala Beckett i el Centro di Residenze della Toscana – Fondazione Armunia.
 
Línia foment de la cooperació entre companyies: ‘Imperfectes’ de Companyia de Comediants La Baldufa
Imperfectes - Baldufa
Amb 25 anys de recorregut, la Companyia de Comediants La Baldufa (Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2020) es reinventa i es llença a experimentar amb un nou gènere: la dansa. A ‘Imperfectes’ reflexiona sobre superar les pròpies limitacions i explorar noves possibilitats, convertint el handicap de fer ballar tres no ballarins en el fil conductor de l’espectacle. Ho fa en col·laboració amb Cas Public, una companyia de dansa per a infants i joves del Quebec (Canadà) considerada una de les millors del món en aquesta disciplina.
 
Línia jove: ‘Eye2030’ de Tèntol
Eye2030 - Tèntol
Tèntol proposa ‘Eye2030’, un projecte multiformat co-creat per joves d’entre 18 i 25 anys de diversos col·lectius, contextos socials i nacionalitats que fabulen un altre futur possible. Tenen a les seves mans l’oportunitat de canviar un món abocat a la deriva d’una emergència global sense retorn. Els acompanyen un equip de professionals adults i és fruit de dos anys de treball del projecte europeu Teen ambassadors across Europe que té la voluntat d’estimular el vincle dels joves amb el teatre. L’espectacle vol empoderar la veu i la mirada de la generació jove actual sobre el seu present i sobretot el seu futur, amplificant-les a escena per a tot el públic.
X

Plànol de la fira i serveis


X

Com arribar

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

 
Línia R6: Llobregat-Anoia
Barcelona (Plaça Espanya) – Igualada (Estació Nova, a l’extrem est del passeig Verdaguer)
Durada: 1h20’ / 1h40’
 

Igualada – Barcelona

 

Des de Barcelona surt de la plaça Maria Cristina (avinguda Diagonal) i a Igualada té 3 parades (aconsellable la segona, a mig passeig Verdaguer)

Des d’Igualada surt del passeig Verdaguer amb carrer Òdena (antiga oficina de Correus) i arriba fins a plaça Maria Cristina (avinguda Diagonal)

Horaris Bcn-Igd

 

Bus Express és l’opció més ràpida, sense aturades.

Durada: 40′

Horaris Express

Barcelona – Lleida

Parada a l’Estació d’Autobusos

 

Igualada – La Llacuna – Rofes
Igualada – Castellfollit del Boix
Igualada – Manresa

 

Autovia A2

 

Barcelona-Lleida
 

Sortida 557: Òdena-Aeròdrom

Sortida 549: Igualada-Jorba-Sant Genís

 

Eix Diagonal

 

C15: Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada + C37: Manresa

Autopista AP7

 

Tarragona-Girona: AP7, N340, C244

Girona-Tarragona: AP7, C25, C37

X

On menjar

Els Restaurants de la Mostra s’identifiquen amb un cartell acreditatiu a l’entrada de l’establiment i s’assenyalen en el Plànol de la fira i serveis.
 

Avinguda Dr Pasteur, 45

Tel. 93 804 33 51

Carrer del Sol, 19

Tel. 93 803 66 26

Plaça de Catalunya, 1

Tel. 93 131 35 98

Carrer Sant Pau, 9

Tel. 93 803 00 78

Carrer Sant Magí, 58

Tel. 93 803 46 60

Carrer Traginers, 5

Tel. 93 805 01 63

X

On dormir

En el Plànol de la fira i serveis hi trobareu la seva localització.
 
 
HOTEL AMÈRICA
Avinguda Mestre Montaner, 44-45
08700 Igualada
Tel. 938 03 10 00
 
HOTEL BRUC
Autovia A2 Barcelona-Lleida Km 570
Sortida “Montserrat-Manresa”
08294 El Bruc (Barcelona)
Tel. 93 771 00 61 / 93 771 02 51
 
HOTEL ROBERT
Avinguda Catalunya, 1
08787 La Pobla de Claramunt
Tel. 93 808 60 00
 
HOTEL MOLÍ BLANC
Carretera C241c Km. 0,9
08719 Jorba 
Tel. 93 801 91 79
 
HOTEL SOMIATRUITES

Carrer del Sol, 19
08700 Igualada

Tel. 93 803 66 26

X

Polseres identificatives

Gràcies a l’empresa de productes personalitzats Stikets, posem a disposició del públic unes polseres identificatives per als infants. S´hi podrà escriure el nom del menor i un telèfon per contactar amb l’adult responsable en cas de pèrdua.
 
Es podran recollir gratuïtament al Punt d’Informació.