Dia Mundial de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2021

Porta a un nen al teatre avui / Porta a una nena al teatre

 
ASSITEJ International celebra aquest dia 20 de març des de 2001, i des de 2012, hem tematitzat el dia amb el lema “Porta a un nen al teatre avui”. Aquest ha estat una crida a l’acció per augmentar l’accés a l’art per als nens, nenes i joves, i per cridar l’atenció sobre la responsabilitat dels responsables, patrocinadors i persones que compren entrades per assegurar que el públic jove experimenti el poder de les arts.
No obstant això, en aquest any tan regirat, en què el món tal i com el coneixíem ha deixat de girar en les seves antigues òrbites, i en què han canviat tantes coses per als artistes, per als teatres, per als festivals, per a les famílies, per a les escoles i, per descomptat i molt especialment, per als nens, nenes i els joves, sembla ser que ja no podem dir “Porta a un nen al teatre avui” amb la mateixa seguretat amb què ho fèiem abans.
I no és perquè les arts o el teatre siguin menys importants -de fet, si el que diuen els nostres escriptors és cert, ho són més importants que mai-, sinó al fet que els mecanismes per compartir aquesta experiència han hagut de canviar i d’adaptar-se.
Per això, enguany, en el Dia Mundial de Teatre per a Nens i Joves, vull celebrar l’extraordinària riquesa de talent, de creativitat, de resiliència, d’adaptabilitat, de pura tenacitat i determinació que han mostrat els artistes a l’hora de trobar noves formes d’apropar-se el seu públic.
Han explicat històries en directe a Facebook amb interacció a través de xat en viu; han creat experiències interactives gravades o transmeses en directe perquè els nens les gaudissin a casa; han fet teatre en jardins, parcs, voreres i a l’altre costat de les finestres; han convertit els salons i els dormitoris en espais màgics que cal cartografiar i descobrir, atraient la imaginació sensorial; han convertit els laboratoris juvenils en línia i han creat biblioteques en línia de recursos teatrals en vídeo; han recorregut a la tecnologia quotidiana, com el telèfon, i s’han endinsat a utilitzar WhatsApp, Tiktok i Instagram; han enviat experiències teatrals per correu, a través de paquets postals, amb eines creatives en abundància; han donat suport a l’aprenentatge a casa; han creat sobre la pandèmia i han ideat i escrit les representacions per quan es permeti de bell nou el contacte en viu; han posat en línia els seus festivals, les seves lectures d’obres, els seus campaments de vacances i els seus tallers; han pressionat i defensat, s’han manifestat i han fet peticions; s’han mantingut units. Han desenvolupat la solidaritat comunitària traient l’art al carrer. Han demostrat la seva creativitat innata de moltes maneres.
Així és que, a mesura que ens aventurem junts cap al “futur desconegut”, demanem a tots els que es preocupen que els nens, nenes i els joves tinguin accés a l’extraordinària riquesa imaginativa que les arts poden aportar-los, que segueixin trobant noves formes perquè les arts escèniques i el públic jove es retrobin. Perquè una cosa és ben certa: el teatre és més necessari que mai. Al teatre ens reconnectem, creant un espai per a la curació. Reimaginem, realineem i resistim. Recordem i tornem a recordar la nostra humanitat comuna.
I és l’artista que hi ha dins de cadascú de nosaltres el que ho fa possible.
Yvette Hardie Presidenta de ASSITEJ Internacional
#portaunnenalteatre
#portaunanenaalteatre
X

Punts de venda

Venda d’entrades en línia

Venda d’entrades
 
Si necessiteu ajuda o teniu algun dubte sobre la compra d’entrades en línia, podeu visitar l’apartat FAQs: Preguntes freqüents o escriure a entrada@4tickets.es.

 

 

Taquilles del Teatre Municipal l’Ateneu

 El 21 de març al Passatge d’En Vives
 

Dissabte 21: d’11h a 13h i de 18h a 20h

 

 

Taquilles de la Mostra

Del 26 al 29 de març a la Plaça de Cal Font

 
Dijous 26 de març: de 15h a 21h
Divendres 27 de març: de 15h a 22h
Dissabte 28 de març: de 9h a 13h i de 16h a 22h
Diumenge 29 de març: de 9h a 13h i de 15h a 18h

Al mateix espai d’actuació

 
L’espectacle ‘La “Petita” Moby Dick’ d’Eudald Ferré Teatre de Titelles i Màscares són diferents sessions d’aforament reduït, de 15 minuts cadascuna. És gratuït però s’haurà de recollir l’entrada al mateix espai.

Espectacle inaugural

 
Les invitacions per l’espectacle inaugural ‘Geometria‘, de Roseland Musical, només es podran adquirir presencialment a taquilles. Es repartirà un màxim de 4 invitacions per persona.
X

Preus i descomptes

Preu normal: 8€

 
El preu de l’entrada és de 8 euros, però es pot accedir a descomptes amb preu reduït segons les condicions que s’estipulen a continuació.

 

 

Preu reduït: 5€

 
A taquilla presentant el carnet corresponent:
  • Menors de 18 anys (també a través de venda en línia)
  • Persones aturades, pensionistes, jubilades, família nombrosa i monoparental
  • Socis del Carnet Jove

 

1 entrada doble a preu reduït: 5€ 

 
A taquilla presentant el carnet pels socis de: 
  • Club TR3SC (també a través de venda en línia)
  • Abacus Cooperativa
  • Ateneu Igualadí
  • Lectors del diari Ara (amb val de descompte)
  • Subscriptors de La Veu de l’Anoia
  • Subscriptors del Regió7

 

Gratuït

 
 
 
* Els descomptes només seran vàlids per una compra per carnet i no són acumulables
* Tots els infants a partir de 3 anys hauran de pagar entrada
X

Què cal saber?

  • Recordeu que un cop hagin començat els espectacles no es podrà entrar a la sala.
 •  
  • Les entrades als espectacles de la Mostra Igualada no són numerades, per la qual cosa cal ser-hi amb l’antelació suficient per poder triar el seient que vulgueu.
 •  
  • Quan planifiqueu els espectacles que voleu veure, deixeu un marge d’una hora entre la finalització d’un i l’inici del següent, ja que, en cas de retard en el primer, no és possible arribar a l’hora al següent.
 •  
  • No s’admeten devolucions ni canvis d’entrades un cop ja s’han comprat. Assegureu-vos a la taquilla o bé en comprar a través del web de la Mostra que heu triat i us han lliurat les entrades que heu demanat.
 •  
  • En cas de suspensió d’un espectacle, les entrades només es reemborsaran a les taquilles de la Mostra.
 •  
  • Els pares que portin cotxets per a nens petits caldrà que els deixin al vestíbul de la sala on es faci la representació.
 •  
  • L’organització no es fa responsable de la vigilància de cap objecte que hi hagi al cotxet.
X

Punt d'informació

Plaça de Cal Font

Dijous 26 de 17h a 21h
Divendres 27 de 17h a 22h
Dissabte 28 de 10h a 14h i de 16h a 22h
Diumenge 29 de 10h a 14h i de 16h a 19h