• Les companyies rebran l’ajut en les línies de gran format, noves dramatúrgies i tendències, cooperacióentre companyies i àmbit jove, respectivament
 • Les produccions es representaran a l’edició de 2022 de la fira d’espectacles infantils i juvenils
 • La convocatòria ha rebut 126 sol·licituds i té per objectiu estimular les arts escèniques per a tots els públics
 • El Festival Grec, el TNC, el Tantarantana i la Nau Ivanow, els primers còmplices del projecte
Les companyies Marie de Jongh, Agrupación Señor Serrano, Companyia de Comediants La Baldufa i Tèntol són les guanyadores del Suport a la producció i exhibició de Mostra Igualada, la primera edició d’una convocatòria pública promoguda per la fira d’espectacles infantils i juvenils per tal d’estimular el sector de les arts escèniques per a tots els públics. L’ajut –estructurat en els eixos del gran format, les noves dramatúrgies i tendències, el foment de la cooperació entre companyies i l’àmbit jove– està dotat amb una aportació total de 20.000 euros i es complementa amb la col·laboració econòmica i d’exhibició d’altres equipaments i festivals del país com ara el Festival Grec, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el Teatre Tantarantana i la Nau Ivanow.
La convocatòria ha rebut 126 sol·licituds i ha despertat un gran interès entre les companyies, que podien presentar-se a una sola línia de suport. La més participada ha estat la de noves dramatúrgies i tendències (ha registrat un 37% dels projectes), seguida de la jove (30%), gran format (27%) i foment de la cooperació entre companyies (6%). Pel que fa a la procedència, el 64% han estat de Catalunya i el 36% de la resta de l’Estat.
Les propostes guanyadores han estat seleccionades pel seu valor artístic, impacte en el mercat i potencial recorregut, així com per la incorporació de la paritat en el si dels projectes i els equips de treball.
Marie de Jongh ha estat l’escollida dins la Línia gran format amb el projecte ‘Ama’; Agrupación Señor Serrano dins la Línia noves dramatúrgies i tendències amb  ‘Olympus’; la Companyia de Comediants La Baldufa dins la Línia foment de la cooperació entre companyies amb ‘Imperfectes’; i Tèntol dins la Línia jove amb ‘Eye2030’.
Les companyies del Suport a la producció i exhibició gaudiran d’una dotació econòmica en concepte d’ajut a la creació; sumaran còmplices al projecte com ara equipaments públics i privats, entitats programadores o festivals que podran implicar-se tant en el procés de creació com en la posterior explotació; comptaran amb un espai de residència, la possibilitat d’assajos oberts a la ciutat i activitats amb escoles o instituts, a més d’assessorament, seguiment i acompanyament durant el procés de creació. Les produccions s’exhibiran a l’edició de 2022 de la Mostra Igualada.
 

Projectes seleccionats

Línia gran format: ‘Ama’ de Marie de Jongh
Ama - Marie de Jongh
Després d’‘Amour’ i ‘Estrella’, la companyia basca Marie de Jongh (Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2018) treballa en un nou espectacle de gran format que parla de la fortalesa de les persones grans. ‘Ama’ és un cant a la bellesa de la cura mútua, una obra carregada d’emocions a partir del fet quotidià que representa un pas més en la seva trajectòria artística. És la seva producció més gran feta fins al moment i, a diferència dels muntatges anteriors, s’adreça a tots els públics a partir de 12 anys. Novament, prescindirà de les paraules i se servirà del gest, les màscares i una posada en escena molt visual.
 
Línia noves dramatúrgies i tendències: ‘Olympus’ d’Agrupación Señor Serrano
Olympus - Agrupación Señor Serrano
Seguint amb el llenguatge propi de manipulació en directe d’objectes i ús del multimèdia i, per primera vegada, adreçant-se també als infants, Agrupación Señor Serrano (Lleó de Plata de la Biennal de Venècia 2015) presenta ‘Olympus’, una sèrie teatral basada en una visió crítica de la mitologia grega que connecta amb temes claus dels nostres dies. Constarà de diversos volums que s’aniran creant de manera dinàmica i interconnectada i, paral·lelament a la performance presencial, contempla una versió en línia apta pel confinament i el distanciament físic. El projecte compta amb la complicitat de la Sala Beckett i el Centro di Residenze della Toscana – Fondazione Armunia.
 
Línia foment de la cooperació entre companyies: ‘Imperfectes’ de Companyia de Comediants La Baldufa
Imperfectes - Baldufa
Amb 25 anys de recorregut, la Companyia de Comediants La Baldufa (Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2020) es reinventa i es llença a experimentar amb un nou gènere: la dansa. A ‘Imperfectes’ reflexiona sobre superar les pròpies limitacions i explorar noves possibilitats, convertint el handicap de fer ballar tres no ballarins en el fil conductor de l’espectacle. Ho fa en col·laboració amb Cas Public, una companyia de dansa per a infants i joves del Quebec (Canadà) considerada una de les millors del món en aquesta disciplina.
 
Línia jove: ‘Eye2030’ de Tèntol
Eye2030 - Tèntol
Tèntol proposa ‘Eye2030’, un projecte multiformat co-creat per joves d’entre 18 i 25 anys de diversos col·lectius, contextos socials i nacionalitats que fabulen un altre futur possible. Tenen a les seves mans l’oportunitat de canviar un món abocat a la deriva d’una emergència global sense retorn. Els acompanyen un equip de professionals adults i és fruit de dos anys de treball del projecte europeu Teen ambassadors across Europe que té la voluntat d’estimular el vincle dels joves amb el teatre. L’espectacle vol empoderar la veu i la mirada de la generació jove actual sobre el seu present i sobretot el seu futur, amplificant-les a escena per a tot el públic.
X

Activitats PRO

Dijous 26 de març

10h a 12:30hTaula de treball: Per què els infants deixen d’anar al teatre a partir dels 8 anys?  (Adreçat a programadors)
*Inscripció obligatòria
Organitzat conjuntament amb: La Sala i TTP
Lloc: Auditori del Museu de la Pell i Adoberia Bella
 
10h a 12:30hTaller: Estratègia des de la perspectiva de la Dimensió Copulativa (Adreçat a companyies)
*Inscripció obligatòria
Amb el suport de: COFAE
Lloc: Adoberia Bella
 
12:45h a 13:30h11è Mercat de Projectes
Lloc: Auditori del Museu de la Pell
 
13:45 a 14:30h – Vermut Professional
S’habilitaran taules face-to-face per les companyies participants al Mercat de Projectes
Lloc: La Llotja
 
19h – Inauguració institucional
Lloc: La Llotja
 
21h – Espectacle inaugural: Geometria
*És indispensable disposar d’entrada per poder accedir a l’espectacle inaugural
Lloc: Teatre Ateneu

Divendres 27 de març

10h a 11h – Presentació projecte Teatre i Joves
Lloc: Espai de presentacions de La Llotja
 
11:30h a 12:30h – Presentació activitats i serveis SGAE
Lloc: Espai de presentacions de La Llotja
 
11:30h a 12:30h – Teen Kitchen Table
*Inscripció obligatòria. Activitat en anglès.
Lloc: Adoberia Bella (2a planta)
 
12h a 13:30h – Reunions ràpides
*Inscripció obligatòria
Lloc: Adoberia Bella (1a planta)
 
12:30h a 13h – Presentació de l’estudi “Analisis del perfil  múltiple de profesionales asistentes a COFAE
Lloc: Espai de presentacions de La Llotja
 
13h a 13:30h – Presentació programa PLATEA (Adreçat a programadors)
Lloc: Espai de presentacions de La Llotja
 
13:30h a 14h – Presentació Mercartes 2020
Lloc: Espai de presentacions de La Llotja

Dissabte 28 de març

10h a 12h – Taller co-programació
*Inscripció obligatòria. Activitat en anglès.
Lloc: Adoberia Bella (2a planta)
 
12h a 13:30h – Reunions ràpides
*Inscripció obligatòria
Lloc: Adoberia Bella (1a planta)
 
13:15h a 13:45h – myStage, la plataforma de difusió, gestió i contractació de les Arts Escèniques i la Música
Lloc: Espai de presentacions de La Llotja
 
13:45h a 14h – 20 anys de la TTP, 20 anys treballant per les arts escèniques per la infància i la joventut
Lloc: Espai de presentacions de La Llotja
X

Taula de treball

Per què els infants deixen d'anar al teatre a partir dels 8 anys?

Dia: Dijous 26 de març
Horari: 10h a 12:30h
Aforament: 90 persones
Idioma: Català
Espai: Auditori del Museu del a Pell i Adoberia Bella
Mostra Igualada conjuntament amb La Sala de Sabadell i la TTP, volem posar damunt la taula una problemàtica que venim arrastrant de fa temps: per què “perdem” l’interès del públic de més de 8 anys. Proposem iniciar una taula de treball, amb la intenció que tingui continuïtat al llarg de l’any, on companyies, teatres, administracions i associacions analitzem a fons la situació i com actuar.
10h a 11h – Presentació de les conclusions extretes de les jornades de treball prèvies.
Espai: Auditori del Museu de la Pell
 
 
11h a 12:30h – Treball en grup. Els assistents es dividiran en tres grups diferents: comunicació, exhibició i creació, per tal d’elaborar possbiles accions i propostes a dur a terme en aquests àmbits. 
Espai: Adoberia Bella

*PLACES LIMITADES* imprescindible confirmar assistència

Per a més informació contacta a professionals@mostraigualada.cat
Organitzada per:
X

Taller COFAE

Estratègia des de la perspectiva de la Dimensió Copulativa

Taller exclusivament dirigit a companyies i productores

Dia: Dijous 26 de març
Horari: 10h a 12:30h
Aforament: 20 persones
Idioma: Castellà
Espai: Adoberia Bella
Dirigit a companyies d’arts escèniques, el taller té per objecte posar el focus en la sostenibilitat dels projectes culturals abordant estratègies de desenvolupament de projectes, eines estratègiques per estructurar propostes culturals, els eixos copulatius pel creixement dels projectes, els serveis com a base de l’orientació cap a la comunitat i l’EOB.
Àngel Mestres

Taller impartit per Àngel Mestres

Ha treballat en  l’àmbit de la cultura i l’educació. Ha conceptualitzat projectes de conceptualització i acció cultural i, en l’actualitat, dirigeix Trànsit projectes i es coordinador acadèmic del Màster de direcció d’Empreses i Institucions Culturals i del Postgrau de gestió de projectes culturals, tots dos a la UB. La seva labor professional es desenvolupa a Europa i a l’Amèrica Llatina.
Últims projectes desenvolupats: PIT de Teatre de Catalunya per la Generalitat, #Plantauno projecte propi de Trànsit Projectes, Innova cultural Fundación Caja Navarra.

*PLACES LIMITADES* imprescindible confirmar assistència

Per a més informació contacta a professionals@mostraigualada.cat
Amb el suport de:
X

Mercat de projectes

Presentacions de projectes d'espectacles de companyies emergents

Dia: Dijous 26 de març
Horari: 12:45h a 13:30h
Idioma: Català
Espai: Auditori del Museu del a Pell
En aquesta nova edició del Mercat de Projectes s’hi ha presentat un total de 21 propostes i finalment s’han seleccionat 5 espectacles. Mostra Igualada en farà un seguiment durant tot l’any oferint assessorament especialitzat i amb el compromís d’estrenar la producció a la propera edició de la fira, sempre i quan assoleixi els barems de qualitat i professionalitat artistica propis de la Mostra.
La selecció de les propostes busca un equilibri de gèneres i premiar aquelles companyies més emergents amb la intenció de donar-los un espai de visibilitat i possibilitat de mercat.
 
*Al finalitzar les presentacions, s’habilitarà una taula per cada companyia a la zona de reunions de La Llotja on les companyies seleccionades al Mercat de Projectes podran realitzar reunions face-to-face amb els programadors interessats.
 

Projectes seleccionats:

TERRA, Anna Macau i Carles Rigual
 • Una peça de dansa contemporània que interpreten dues ballarines, adreçat a nens i nenes a partir de 3 anys.
TÈNTOL, cia. Manipulats
 • Un espectacle de circ i moviment adreçat a tots els públics pensat per ser interpretat a un espai interior.
ONDINA , Anxovetes
 • L’espectacle neix amb el propòsit d’acostar les havaneres al públic infantil i familiar, des d’una línia artística fresca, divertida i poètica.
DOS LLOPS, cia. El despertar de Heyoka
 • Una proposta que parteix del treball de recuperar l’essència primerenca del teatre ritual. Una vivència autèntica, participativa i intergeneracional.
CONTAINER, cia. Emília Gargot
 • Un espectacle itinerant de carrer adreçat a joves a partir de 15 anys, que reflexiona sobre els missatges d’odi a les xarxes socials.
Amb el suport:
X

Teatre i Joves

Presentació projecte Teatre i Joves

Dia: Divendres 27 de març
Horari: 10h a 11h
Idioma: Català
Espai: Espai de presentacions de La Llotja
Teen Ambassadors Across Europe és un projecte de cooperació europea d’una durada de dos anys (novembre 2018 – novembre 2020) que té com a objectiu fer participar els adolescents programant teatre i incloent els joves en el procés de selecció artística.
 
Grup de Participació Jove projecte liderat per Mostra Igualada que pretén enriquir l’experiència dels joves envers el fet escènic i potenciar la seva participació, presència continuada i mirada crítica.
X

Presentació SGAE

La SGAE i la Fundació SGAE: Activitats i serveis als socis d’arts escèniques

Dia: Divendres 27 de març
Horari: 11:30h a 12:30h
Idioma: Català
Espai: Espai de presentacions de La Llotja
Agnela Domínguez, cap de Comunicació, Activitats i Serveis Generals de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i la Fundació SGAE a Catalunya, presentarà les principals activitats i serveis en arts escèniques que ofereixen la SGAE i la Fundació SGAE als seus socis: ajudes, convocatòries, premis, laboratoris, àrea social i assistencial…

Presentació a càrrec d'Agnela Domínguez

Llicenciada en Psicologia, posteriorment es va especialitzar en Gestió Cultural. Tècnica superior de l’Administració pública en serveis d’atenció a les persones, durant 17 anys va treballar com a tècnica superior al Departament de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell i va elaborar el Pla estratègic cultural d’aquesta ciutat. Des de l’any 1999 és la cap de Comunicació, Activitats i Serveis Generals de la SGAE a Catalunya.

Amb el suport de:

X

Taller de co-programació

Dissabte 28 de març

Horari: 10h a 12h
Aforament: 30 persones
Idioma: Anglès
Espai: Adoberia Bella (2a planta)
Dinamitzat per l’equip del projecte TEEN AMBASSADORS ACROSS EUROPE es treballaran diverses dinàmiques de grup entre públic adolescent, responsables de programació, professionals del sector cultural i escènic i professorat de secundària i batxillerat. 
Es valoraran diversos espectacles programats i visionats a la Mostra i es mirarà d’arribar a un consens i visió compartida per treballar la co-programació, incorporant a l’habitual perspectiva del responsable de programació les visions, opinions i demandes del públic adolescent, el professorat i diversos professionals de la cultura i el sector escènic. 

*PLACES LIMITADES* imprescindible confirmar assistència

Per a més informació contacta a clara@tentol.cat

Taller organitzat per:

X

Teen Kitchen Table

Debat entre joves al voltant de les arts escèniques

Dia: Divendres 27 de març
Horari: 11:30h a 12:30h
Aforament: 25 persones
Idioma: Anglès
Espai: Adoberia Bella (2a planta)
Un grup divers d’adolescents vinguts d’arreu d’Europa seran els encarregats de moderar i conduir la taula en la que s’obrirà un debat al voltant de les arts escèniques. 
La Kitchen Table és una eina de reflexió capaç d’involucrar al mateix temps a adolescents, directors artístics, companyies i professorat d’una manera innovadora que estimula un diàleg per trobar un nou punt de vista sobre la programació per a adolescents.
 
Si vols saber més sobre el format, entra aquí

*PLACES LIMITADES* imprescindible confirmar assistència

Per a més informació contacta a clara@tentol.cat

Activitat organitzada per:

X

Reunions ràpides

Reunions de 10 minuts amb programadors seleccionats per la Mostra

Adreçat exclusivament a companyies, productores o distribuïdors acreditats que hagin sol·licitat reunions prèviament.

Dia: Divendres 27 i Dissabte 28 
de març de 2020
Horari: De 12:00 h a 13:30 h
Lloc: Adoberia Bella (1r pis)
Mostra Igualada organitza les sessions de Reunions ràpides (Speed Meeting). Consisteixen en reunions de 10 minuts entre programadors seleccionats per la Mostra i companyies, productores o distribuïdores acreditades a la fira que han sol·licitat prèviament les reunions. L’objectiu és facilitar el contacte amb programadors i l’intercanvi d’informació

Programadors seleccionats

Divendres 27 de març

 • Fira Trapezi Reus
 • Neus Ribas Fira B! (Institut d’Estudis Baleàrics)
 • Jaume Coll, Ull de Teatre (Ulldecona)
 • Carme Pomareda, Xarxa Rubí
 • Òscar Rodríguez, SAT! Teatre
 • Ferran Murillo, Teatre Tantarantana
 • Pascual Herrera, Festival Gaire (Aragó)
 • Esther Campabadal, ICEC – Catalan Arts
 • Mar Pérez, ICEC – Londres
 • Eva Colom, ICEC – París

Dissabte 28 de març

 • Marco Antonio Saucedo, Red de Festivales del Instituto Zacatecano de Cultura (Mèxic)
 • Radu Dinulescu, Festival Atelier Baia Mare (Romania)
 • Nines Carrascal, Mercartes
 • Carme Tierz, RBLS Festival Teatre Jove
 • Alícia Gorina, Fundació Teatre Lliure
 • Antonio Navajas, Teatro Cánovas (Málaga)
 • Patrícia Benedicto, Área de Artes Escénicas del Ayuntamiento de Móstoles
 • Mar Pérez, ICEC – Londres
 • Eva Colom, ICEC – París
Descarrega’t el currículum dels programadors assistents
X

Taller de co-programació

Com incorporem les visions dels adolescents en les programacions d'arts escèniques?

Dia: Dissabte 28 de març
Horari: 10h a 12h
Aforament: 30 persones
Idioma: Anglès
Espai: Adoberia Bella (2a planta)
Durant el taller es valoraran diversos espectacles programats i visionats a la Mostra i es mirarà d’arribar a un consens i visió compartida per treballar la co-programació, incorporant a l’habitual perspectiva del responsable de programació les visions, opinions i demandes del públic adolescent, el professorat i diversos professionals de la cultura i el sector escènic. 
Taller dinamitzat per l’equip del projecte TEEN AMBASSADORS ACROSS EUROPE, on es treballaran diverses dinàmiques de grup entre públic adolescent, responsables de programació, professionals del sector cultural i escènic i professorat de secundària i batxillerat. 
 
 

*PLACES LIMITADES* imprescindible confirmar assistència

Per a més informació contacta a clara@tentol.cat

Taller organitzat per: