Jornada professional

Infància, cultura i ciutat

Dijous 4 d'abril de 10h a 14:15h

“Les ciutats tenen la capacitat de proveir alguna cosa per a tothom, només perquè, i només quan, aquestes estan creades per tothom"
Jane Jacobs
The Death and Life of Great American Cities
Ens dirigim cap a una societat cada vegada més urbana i que demanda una major participació, on els nens i nenes, ciutadans de ple dret, en són una part molt important.
Cal repensar les ciutats permetent que l’acció cultural hi tingui un paper rellevant amb espais i equipaments adequats, inclusius, multifuncionals i segurs, que garanteixi la llibertat de moviments.
Els infants i adolescents han de poder dir la seva i participar en els processos de disseny de les ciutats, ja que en són, també, usuaris. S’ha constatat que quan una ciutat és amable per als nens és amable per a tothom.
Una planificació urbana que no considera explícitament els factors culturals té impactes negatius en la preservació del patrimoni, impedeix l’exercici de la memòria, de la creativitat i de la coexistència, promou l’homogeneïtzació i limita les oportunitats per accedir i participar en la vida cultural.

Horaris

10h – Benvinguda i cafè
10:15h a 11h – Joan Vitòria. Arquitecte i director de El Globus Vermell, col·lectiu barcelonès que té per objectiu la divulgació de l’arquitectura i el coneixement de la ciutat.
11h a 11:30h Beatriz de Torres. Directora de Espacio Abierto la Quinta de los Molinos, centre de creació, experimentació i difusió de les arts per a nens i joves de Madrid. 
11:30h a 11:45h – Josep Colomer. Tècnic d’Educació de la Diputació de Barcelona i referent tècnic de participació infantil -Consell d’infants i consells d’adolescents- i Ciutats educadores.
11:45h a 12h – Mar Castell i Mia Martí. Tècniques de cultura i educació respectivament de l’Ajuntament de Sentmenat, responsables del projecte Cal Milionari Espai d’Art, centre municipal dedicat a les arts que inclou un espai d’art contemporani creat especialment per nens i nenes.
12h a 12:15h – Helena Ayuso.  Tècnica en Gestió Cultural del Centre d’art la Panera, Ajuntament de Lleida. És una de les integrants del Servei Educatiu i coordinadora del projecte “Els més petits i el Centre d’Art la Panera”, projecte educatiu dirigit al primer cicle d’educació infantil, de 0 a 3 anys.
12:15h a 12:25h – Pausa
12:25h a 13h – Taula rodona amb els 5 ponents
13h a 14:15h – 10è Mercat de projectes d’espectacles

*PLACES LIMITADES* imprescindible confirmar assistència

Per a més informació contacta a professionals@lamostraigualada.cat
Jornada organitzada per: