Suport a la producció i exhibició 2020-2022

Suport a la producció i exhibició

Mostra Igualada – Fira d’espectacles infantils i juvenils ha creat unes noves línies de Suport a la producció i exhibició per a companyies amb quatre línies d’actuació.

 

Abracen els quatre eixos de programació de la fira amb la voluntat que serveixi d’estímul, tant a les companyies, com a les entitats programadores del país, per poder mantenir el nivell creatiu i de qualitat del mercat.

 

Per la selecció de propostes, s’ha pres en consideració el valor artístic dels projectes, l’impacte en el mercat i el recorregut de les propostes, així com la incorporació de la paritat en el si dels projectes i els equips de treball.

Objectius

  • Fomentar la creació
  • Ser un referent per a les companyies d’arts escèniques per a tots els públics
  • Incidir en les línies de programació del país

4 línies de suport, 4 propostes seleccionades

GRAN FORMAT

Projectes amb un format que surti dels circuits convencionals, ja sigui perquè és un gran format, perquè hi ha un número elevat d’intèrprets, perquè la fitxa tècnica o les hores de muntatge són elevades. La intenció és potenciar i animar a les companyies a buscar formats que normalment no acostumen a estar presents en els circuits d’exhibició del nostre país.

 

'Ama' de Marie de Jongh

‘AMA’ parla de la fortalesa d’unes persones fràgils i espantades. És un cant a la bellesa èpica de la cura mútua. De la cura dels nostres ancians pares, aquests que van morint a poc a poc, emportant-se amb ells part de la teva pròpia mort. ‘AMA’ és una peça d’emocions fortes rescatades del quotidià, on es barreja el que és prosaic amb el que és fantàstic, allò màgic amb el record, l’art i el riure, l’absurd i tràgic. És una història de super-anti-herois del quotidià que vol posar en valor el teatre per a tots els públics, l’experiència artística intergeneracional on, nens, joves i adults es trobin al teatre per a compartir emocions i reflexions, dubtes i certeses.

CÒMPLICES DEL PROJECTE:

Mostra Igualada / Teatre Nacional De Catalunya

Barakaldo Antzokia Teatro / Lava, Laboratorio de las Artes de Valladolid / DonostiaKultura / Universitat Jaume I / Opéra Grand Avignon

NOVES DRAMATÚRGIES I NOVES TENDÈNCIES

Projectes que apostin per la innovació i l’experimentació, i que assumeixin un risc en la seva proposta artística ja sigui per la temàtica, per la dramatúrgia, pel concepte, o per la posada en escena. Es dirigeix a propostes adreçades a un públic de fins a 12 anys. Es valoraran projectes que tinguin la complicitat d’algun col·laborador extern especialitzat (per ex. dramaturgs, videoartistes, filòsofs…)

 

'Olympus' d'Agrupación Señor Serrano

‘OLYMPUS’ és una sèrie teatral basada en una visió crítica dels mites grecs destinada a un públic familiar. A través d’una mirada complexa, atrevida i multireferencial, proposadiversos volums de 45 minuts realitzats mitjançant un narrador, figures en miniatura, una càmera de vídeo en directe i recursos en línia. ‘OLYMPUS’ vol aportar una visió crítica i disruptiva de la mitologia que està en la base del nostre sistema cultural a través d’unllenguatge multimèdia, proper i molt directe. Es presenta com un projecte que serveixi alsnens com a porta d’entrada al món de la mitologia grega, connectant els mites amb algunsdels temes claus dels nostres dies. Així mateix, el projecte pretén despertar en els adults una nova lectura dels mites a través dels ulls dels seus fills.

CÒMPLICES DEL PROJECTE:

Mostra Igualada / Festival Grec 

Sala Beckett / Armunia Centro di Residenza della Toscana / Festival Momix / Conde de Duque Madrid / Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

FOMENT DE COOPERACIÓ ENTRE COMPANYIES

Projectes que fomentin la cooperació i el treball entre companyies de diferents territoris. Espectacles dissenyats amb la clara voluntat d’internacionalització, ja sigui pel llenguatge utilitzat, el tema, o la mobilitat. Es dirigeix a propostes adreçades a un públic de fins a 12 anys.

 

'Imperfectes' (nom provisional) de La Baldufa i Sol Picó

Imperfectes - La Baldufa

En un moment de canvi social, de pors i d’incerteses pel futur que vindrà, tres cossosinexperts, imperfectes i amb mobilitat limitada, decideixen reinventar-se, jugar com a nens, i experimentar amb la dansa —un llenguatge completament nou per a ells—. Són tres persones adultes, superant els seus límits i explorant les seves possibilitats. En una societat que imposa el que es idoni a cada edat, es pot aprendre a ballar als 50 anys? Un espectacle de reflexió vers les pròpies limitacions, de descoberta de la bellesa no convencional, i de recerca de les il·lusions.

CÒMPLICES DEL PROJECTE:

Mostra Igualada / Festival Grec / La Sala Teatre

Festi’Mômes/ Questembert Communauté / Leader France / Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura – ICEC / Gobierno de España – Ministerio de Cultura y Deporte – INAEM / Institut Ramon Llull

JOVES

Projectes realitzats per companyies emergents que plantegen els seus espectacles per un públic jove. Es dirigeix a propostes adreçades a un públic a partir de 12 anys. Es valoraran companyies emergents de cinc o menys anys d’antiguitat, i projectes on el 50% de l’equip artístic (intèrprets, director, dramaturg, escenògraf…) tingui 30 anys o menys.

 

'Eye2030' de Tèntol

Un projecte escènic multiformat co-creat per joves que fabulen un altre futur possible. Un grup de joves es confronta al futur que els espera. A les seves mans, l’oportunitat de canviar un món abocat a la deriva d’una emergència global sense retorn. Vuit joves en una convenció europea tenen la responsabilitat, o l’atzucac, d’escenificar un altre futur possible davant dels líders polítics responsables de l’Agenda 2030. Per on començar? Representant les seves misèries com va fer Hamlet davant del seu tiet? Escupint veritats a ritme de hip hop? Interpretant totes les promeses incomplertes?

Per on començar a escenificar un món millor? El compte enrere està activat. Una gran oportunitat, una gran esperança o una gran farsa.

CÒMPLICES DEL PROJECTE:

Mostra Igualada / Teatre Nacional de Catalunya / Teatre Tantarantana

Teen Ambassadors Across Europe / Nau Ivanow

Què ofereix la Mostra?

 • Dotació econòmica en concepte d’ajut a la creació
  • Inclourà els possibles assajos oberts a Igualada i les activitats amb escoles i instituts de la ciutat.
  • La dotació total de les quatre línies serà de 20.000€ impostos inclosos (la quantia final de cada línia en cap cas podrà superar els 15.000€).
  • Aquest ajut es complementarà amb la col·laboració econòmica i d’exhibició d’altres equipaments i festivals del país que entraran a formar part del projecte.
 • Exhibició de l’espectacle en el context de la Mostra Igualada 2022
  • El preu del catxet per l’exhibició a la Mostra es negociarà individualment seguint els mateixos criteris que la resta de companyies seleccionades al programació oficial.
 • Còmplices al projecte (equipaments públics i privats, entitats programadores o festivals), que es puguin implicar tant en el procés de creació com en la posterior explotació.
 • Residència a l’espai que millor s’escaigui al projecte, ja sigui a Igualada o a l’espai escènic d’un còmplice.
 • Assessorament, tant artístic com tècnic que necessitin les companyies, a més del seguiment i acompanyament durant el procés de creació.
 

Calendarització

5 d’octubre de 2020

Obertura del formulari per presentar candidatura a la 1a. edició del ‘Suport a la producció i exhibició’.

6 de novembre de 2020

Tancament del formulari per presentar candidatura a la 1a. edició del ‘Suport a la producció i exhibició’.

Desembre de 2020

Anunci de les propostes guanyadores.

Setembre/octubre de 2021

Obertura del formulari per presentar candidatura a la 2a. edició del ‘Suport a la producció i exhibició’.

Desembre de 2021

Anunci de les propostes guanyadores de la 2a. edició.

Març-Abril de 2022

Exhibició de les propostes guanyadores de la 1a. edició, en el marc de la 33a. Mostra Igualada 2022